Следващото покачване на железопътните билети ще бъде под RPI на инфлацията, обещава правителството

...
Но Министерството на транспорта (DfT) обеща, че всяко увеличение ще
Коментари Харесай

Но Министерството на транспорта (DfT) обеща, че всяко увеличение ще бъде под това, за да „защити“ пътниците от натиска върху разходите за живот.

Очакваното увеличение на цените също ще бъде отложено до март 2024 г.

Това следва подобно съобщение миналата година, когато министрите казаха, че увеличенията на билетите вместо това ще бъдат свързани с ръста на средните доходи през юли 2022 г. което беше 5,9%.

Въпреки това, това все пак се равняваше на най-голямото увеличение на цените за повече от десетилетие, когато новите цени влязоха в сила по-рано тази година.

Говорител на DfT каза: " След миналогодишната най-голяма правителствена намеса за ограничаване на увеличенията на железопътните билети доста под инфлацията, ние ще продължим да защитаваме пътниците от натиск върху разходите за живот и няма да увеличим цените за железопътни билети през следващата година с толкова, колкото стойността на RPI за юли.

„Всяко увеличение също ще бъде отложено до март 2024 г., временно замразявайки тарифите за пътниците, за да пътуват на по-ниска цена за целия януари и февруари, тъй като правителството продължава с плана си за намаляване наполовина на инфлацията.“

Прочетете повече от Sky News:
Обединеното кралство наближава потенциална повратна точка в кризата с разходите за живот

Но групата за натиск Campaign for Better Transport каза, че вместо това министрите трябва да запазят цените непроменени „като признание за бремето, което високите тарифи поставят върху пътниците в железопътния транспорт“.

Главният изпълнителен директор Пол Туохи каза: „Правителството трябва да замрази железопътните билети – както направи с данъка върху горивото – до отдавна обещаната реформа на билетите се случва."

DfT каза, че подробности за цените за следващата година ще бъдат обявени на по-късна дата.

Междувременно средният ръст на приходите през трите месеца до юни е нараснал със 7,8% през годината -на година. Цифрата за юли ще бъде публикувана на 12 септември.

Най-голямото регистрирано увеличение на заплатите

Идва на фона на продължаващи опасения относно състоянието на британската железопътна мрежа, месеци на прекъсване поради железопътни стачки и силно критикувани предложения да затвори почти всяка гише на железопътната гара в цяла Англия.

Антъни Смит, главен изпълнителен директор на организацията Transport Focus, каза: „Никой не обича цената им да се покачва, но след година, в която много пътувания бяха помрачени от прекъсвания поради индустриални действия и неравномерно представяне, пътниците ще бъдат облекчени да чуят, че тарифите ще бъдат ограничени под RPI и всички увеличения ще бъдат отложени до март следващата година.“

Правителствата на Шотландия и Уелс тепърва ще обявяват техните политики за железопътни билети през следващата година.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР