Но Бабет идва от по-южна посока, канализирана от необичайно положение

...
Но Бабет идва от по-южна посока, канализирана от необичайно положение
Коментари Харесай

Защо бурята Бабет донесе толкова много дъжд - и защо е вероятно да видим повече бури като нея

Но Бабет идва от по-южна посока, канализирана от извънредно състояние на струйния поток, а изтокът има беше залят от дъжд.

Данните на Met Office демонстрират сред четвъртък и събота сутринта 79 мм паднали в Чарсфийлд, Съфолк. Това е малко над три инча за два дни.

Дъждът беше още по-силен на север.

Следвайте най-новите: Предупреждения за съществени наводнения със „ забележителен риск за живота “

< p> В Ангъс и Абърдийншър, Шотландия, в някои региони имаше 200 мм дъжд. Това е осем инча. И може да има още няколко инча.

Картите на преваляванията от Met Office демонстрират, че бурята съвсем стопира над Шотландия, развиването й е блокирано от зона с високо налягане над Скандинавия.

Изображение: Карта на преваляванията от Met Office от 15:00 ч. в четвъртък. Снимка: Met Office Изображение: Метеорологична карта на преваляванията от 12:00 ч. в събота. Снимка: Метеорологична работа

Това означаваше, че дъждът продължава да вали. А реките в източната част на Обединеното кралство не са привикнали да носят подобен размер вода.

Норт Еск в Шотландия се издигна от поток до проливен дъжд единствено за шест часа.

И доста реки излязоха от коритата си или има риск да го създадат със стотици предизвестия за наводнения в цялата страна.

Тогава за какво Бабет донесе толкоз доста дъжд?

Това има доста общо с извънредно топлите морета, които прекоси, до момента в който се издигаше от Португалия и Бискайския залив до Обединеното кралство.

Въздушните фотоси демонстрират мащаба на наводненията в Шотландия

Прочетете повече:
Червено предизвестие за трети ден, защото хората са призовани да не употребяват влакове
Гората се подвигна от стихия - разходчик на кучета снима видео

Това означаваше, че повече вода се е изпарила в атмосферата. И защото въздухът също е относително топъл, цялата тази влага се транспортира със системата за стихии, с цел да падне като дъжд над Англия.

Точно това предвиждат учените от изменението на климата, изключително през зимата.

< p> Обединеното кралство ще би трябвало да се приготви за нови наводнения, даже в региони, които нормално са доста по-сухи.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР