НКЖИ най-после избра изпълнители по обществената поръчка за надлеза над

...
НКЖИ най-после избра изпълнители по обществената поръчка за надлеза над
Коментари Харесай

Избраха фирми за изграждането на четири пътни надлеза за 20 млн. лева в Пловдивско

НКЖИ най-сетне избра реализатори по публичната поръчка за надлеза над жп линиите  по плана за „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив–Бургас, Фаза 2 ”. Повече от година трябваше на железопътната компания, с цел да приключи процедурата след редица обжалвания в Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд.
Прочетете още
Прогнозната стойност на поръчката бе 28 млн. лв. без Данък добавена стойност за построяването на общо 6 пътни надлеза в два жп сектора -  участъци Скутаре-Оризово и Завой-Церковски.

Поръчката е разграничена на 6 обособени позиции, като четири от тях са за надлези в Пловдивска област. Първият от тях ще бъде построен в междугарието Скутаре-Маноле, като реализатор ще е „ Юнайтед пропърти груп ” с оферта от 4,3 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Другият е в региона на гара Маноле и ще коства 4,6 млн. лв., като реализатор в „ Ат Инженеринг ” и подизпълнител „ Гигастрой ”.  Същата компания ще построи и пътната връзка  над жп линиите на гара Белозем против 4,76 млн. лв..

„ Юнайтед пропърти груп ” пък е избрана  оборудване в междугарието Белозем – Оризово с оферта 4,5 млн. лв.

 Другите двапътни надлеза са за гара Завой и гара Церковски. Първата поръчка е дадена на консорциум „ ЖП надлези 2022 ” с оферта от 3,8 млн. лв.. Последният надлез ще се построява от „ Джи Пи Груп ”, като там прогнозната цената скочила тройно от 5 млн. лв. на 15 млн. лв..

След избора на НКЖИ следва нов период за обжалване в Комисия за защита на конкуренцията, а по-късно е допустимо и във Върховен административен съд.

По всяка обособена позиция се планува: правене на механически план и осъществяване на всички нужни действия за издаване на позволение за градеж, правене на работен план, както и осъществяване на строително-монтажни работи за осъществяване на задачите на съответния контракт. Срокът, в който би трябвало да се извършат всички действия е до 370 дни от подписването на контракта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР