Нийл Робъртсън продължава опитите си да върне предишното си величие

...
Нийл Робъртсън продължава опитите си да върне предишното си величие
Коментари Харесай

Нийл Робъртсън увеличава шансовете си за място в “Мастърс”

Нийл Робъртсън продължава опитите си да върне предходното си великолепие на снукър масата, откакто претърпя един от най-слабите си сезони (2016/17), откогато се утвърди измежду топ играчите. Проблемите му отвън спорта и нездравословното пристрастяване към видеоигрите го преследват и през актуалната акция, тъй като даже с подобряването на резултатите му все още той към момента не е в топ 16 на класацията “Надпреварата за “Мастърс”.

Благодарение на класирането си на осминафиналите на Европейския Мастърс той завоюва 6 000 паунда и се приближи до въпросната 16-а позиция, заемата сега от Райън Дей с актив от 230 037 лири, до момента в който Гръмотевицата има 217 625, а 17-ият Уенбо Лян е с 221 150.

Класацията “Надпреварата за Мастърс” се подгтовя въз основата на извоюваните пари от шампионати сред Шампионата на Обединеното кралство 2015 и 2017-а, тъй като точно след неговия край ще стане явен листата с шестнадесетимата участници. Засега сигурен офицално е единствено Рони О’Съливан като настоящ първенец, като той ще е и първи подложен в схемата.

“Надпреварата за Лондон” взима поради и сигурните пари от наградните фондове на бъдещи шампионати като Международния шампионат, от който на миналите квалификациите играчи се начисляват по 4000 паунда.

Ето играчите от топ 16 на класацията “Надпреварата за “Мастърс” (след номера и името колоните са за: пари в актива от сезон 2015/16, от сезон 20016/17, от Рига Мастърс (настоящия сезон), Шампионат на Китай, “Пол Хънтър Класик”, Откритото състезание на Индия, World Open, Европейски Мастърс):


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР