Нийл Робъртсън е новият шампион на Откритото първенство на Уелс

...
Нийл Робъртсън е новият шампион на Откритото първенство на Уелс
Коментари Харесай

Робъртсън триумфира в Кардиф

 Нова порция изненади на Откритото състезание на Уелс
Нийл Робъртсън е новият първенец на Откритото състезание на Уелс по снукър. Във финала австралиецът победи Стюарт Бингам от Англия с 9-7 фрейма.

Преди финала Робъртсън бе спечелил последните си две срещи против Бингам без да загуби фрейм, а в този момент с изключение на с ранкинг купа номер 15 в кариерата, си потегли и с чек за 70000 паунда. Англичанинът, който е първенец в шампионата от 2017 година, отстъпва с две позиции и ще има сериозната задача да удържи мястото си в топ 16 преди Световното състезание.

Първата сесия отиде на сметката на 37-годишния Робъртсън след резултат от 5-3, а след подновяването разликата продължи да пораства. Пропусната черна топка от Бингам разреши на противника му да разчисти масата за 6-3, а по-късно резултатът набъбна до 7-3.

Световният първенец от 2015 година спря пропадането в 11-я фрейм, намалявайки пасива си на 7-4. Неуспех по кафявата на Робъртсън даде късмет на Бингам, който записа още един фрейм на сметката си и двамата играчи се отдръпнаха на 15-минутна отмора при резултат 7-4.

След паузата Стюарт Бингам продължи да играе доста мощно, изравнявайки резултата при 7-7. В извънредно напрегнатия фрейм номер 15 победител излезе Робъртсън, което го приближи единствено на фрейм от успеха. Тя бе факт още в идващия, когато австралиецът вкара дълга алена като част от 83-точковия си брейк.

Щастливият победител съобщи след срещата, че е удовлетворен от триумфа и се надява да резервира положителната си форма до Световното състезание. От своя страна Бингам поздрави новия първенец и показа, че се усеща отчаян от неуспеха да задържи набраният в хода на срещата порив.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР