Нивото на ядрената заплаха от Китай скоро ще надхвърли нивото

...
Нивото на ядрената заплаха от Китай скоро ще надхвърли нивото
Коментари Харесай

Пентагона вижда Китай като по-голяма заплаха от Русия

Нивото на нуклеарната опасност от Китай скоро ще надвиши равнището на заплаха, която Русия съставлява за Съединени американски щати. Такова мнение изрази генералът от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Томас Бюсие, заместник-командир на стратегическото командване на въоръжените сили, което по-специално дава отговор за стратегическите нуклеарни сили на страната.

Според Бусие това ще се случи през идващите няколко години. Той изясни, че тук става въпрос освен за броя на нуклеарните бойни глави, само че и за това по какъв начин те са „ признати от техническа позиция “, сподели генералът, представен от Ройтерс.
 Журналист: Световната банка стопира работа в Афганистан Журналист: Световната банка стопира работа в Афганистан
" Световната банка стопира работа в Афганистан. МВФ замразява достъпа на Афганистан до 450 млн. $. Съединени американски щати блокираха активи на Афганист...

Бусие добави, че Съединени американски щати нямат механизъм за разговор с Китай за „ унищожаване на объркването и недоразуменията “ в тази област, в случай че се наложи.

По-рано този месец държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Китай се е отклонил от нуклеарната си тактика въз основа на минимално възпирана, предават ТАСС и БГНЕС.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР