Нивото на въглероден диоксид в атмосферата е достигнало най-високото ниво

...
Нивото на въглероден диоксид в атмосферата е достигнало най-високото ниво
Коментари Харесай

ООН: Планетата никога не е била толкова мръсна

 Нивото на въглероден диоксид в атмосферата е достигнало най-високото равнище в историята на човечеството, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Според осведомителната работа на Организация на обединените нации, Гутериш е обявил изключителна " климатична заплаха " (climate emergency)  в свое изказване по време на речта си на срещата на върха на Г7 във френския Биариц.

Според ръководителя на Организацията юли 2019 година е бил най-горещият месец в историята, а петилетката 2015-2019 евентуално ще се трансформира в най-горещата в историята на метеорологичните наблюдения.

" Според Световната метеорологична организация, равнището на въглероден диоксид в атмосферата доближава най-високото равнище в историята на човечеството: такова равнище на централизация на CO2 е съществувало преди 3-5 милиона години, тогава температурата е била доста по-висока и равнището на морето е било с 10 до 20 метра по-високо ", означи генералният секретар на Организация на обединените нации, представен от Дир.

Той напомни бързото размразяване на ледниците в Гренландия. Само през юли там се стопиха 179 милиарда тона лед. Междувременно пожарите в Сибир, Аляска, Канада, Гренландия и в Амазонка през юни и юли тази година доведоха до изпускането на десетки мегатони въглероден диоксид в атмосферата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР