Нивото на река Урал в град Оренбург се покачи до

...
Нивото на река Урал в град Оренбург се покачи до
Коментари Харесай

В потопения Оренбург река Урал достигна нива над 11 метра

Нивото на река Урал в град Оренбург се повиши до нови рекордни стойности. Това се случи на фона на няколко тежки наводнения, които постановиха евакуацията на хиляди жители на Русия и Казахстан, съобщи Агенция Франс Прес.

Бързо покачващите се температури разтопиха снега и леда и дружно с проливните дъждове доведоха до преливане на редица огромни реки, които пресичат Русия и Казахстан.

Според управляващите в Тюменска област, Западен Сибир, река Ишим също се е покачила до рискови равнища. Длъжностните лица предвиждат, че реките Ишим и Тобол ще доближат оптимално равнище едвам към 23-25 април.

Според градските управляващи река Урал е достигнала 11,29 м в Оренбург, което е с два метра над сериозното ѝ равнище. В някои елементи на града над мътната вода към този момент се виждат единствено покривите на къщите.

Регионален чиновник съобщи, че пикът в Оренбург ще настъпи едвам на 12 или 13 април. Властите оповестяват, че повече от 10 700 от общо над 400 000 души население са били евакуирани, а към 11 700 жилища са били наводнени.

Няколко села са евакуирани и в областите Курган и Томск на изток.

Смята се, че към 100 000 души са напуснали домовете си в Русия и Казахстан.

Властите обаче оповестиха, че изискванията в Орск, който беше мощно обиден след разкъсване на язовир, са се подобрили. Длъжностните лица обявиха, че равнището на водата още веднъж спада.

Съобщава се за някои демонстрации, които са необичайност в Русия при настоящето държавно управление, от страна на поданици на градове, ядосани от оправянето с рецесията. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР