Нивото на река Дунав спада, като два прага затрудняват корабоплаването

...
Нивото на река Дунав спада, като два прага затрудняват корабоплаването
Коментари Харесай

Нивото на река Дунав спада

Нивото на река Дунав спада, като два прага затрудняват корабоплаването в българския сектор, заяви пред Българска телеграфна агенция шефът на дирекция " Речен контрол - Русе " към организация " Морска администрация " Иван Жеков.

Корабоплаването е затруднено в региона на островите Белене и Вардим. През тези сектори корабите би трябвало да минават с по-малко прегазване и с не повече от четири секции.
 Българска телеграфна агенция
Драгажният комплекс на изпълнителната организация " Проучване и поддържане на река Дунав " е в региона на Белене от към седмица и работи по обезпечаване на нужните за естественото мореплаване дълбочини. Преди дни там заседна румънска секция, която спря краткотрайно и корабоплаването в сектора. Плавателният съд към този момент е освободен от плитчините. Участък от плавателния път е изместен, като корабите могат да минават, само че с по-малко прегазване.

По данни на организация " Проучване и поддържане на река Дунав " равнището при Русе през днешния ден е 50 см по отношение на условната кота " нула ". Прогнозата за идните два дни е то да се намали с още 15 сантиметра. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР