Нивото на бедност в света се увеличи за първи път

...
Нивото на бедност в света се увеличи за първи път
Коментари Харесай

ООН: През 2020 г. нивото на бедност в света се увеличи, за пръв път от 22 години насам

Нивото на беднотия в света се усили за първи път от 22 години. Икономическият спад ще „ хвърли в мизерия в допълнение сред 18 и 27 милиона души, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш.
На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпросите за поддръжката на мира и стабилността той акцентира, че пандемията от ковид е задълбочила поредност от отрицателни трендове.
 Промяна: Пет нови непостоянни членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Промяна: Пет нови непостоянни членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Индия, Мексико, Норвегия, Ирландия и Кения публично станаха през днешния ден непостоянни членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Франс прес...
През 2020 година за първи път от 22 години е доближат растеж на последна беднотия. Спадът на икономическата активност в тази нестабилна обстановка и в изискванията на спорове ще хвърли в мизерия в допълнение от 18 до 27 млн. души.
Гутереш акцентира, че в целия свят се следи „ задълбочаване на неравенството сред половете – въпрос, по който светът се върна десетилетия обратно от позиция на каузи на работещите дами като основен мотор за приобщаващото развиване ”.
„ Ако желаеме да разкъсаме този кръг от мизерия и спорове, ни е нужен по-амбициозен метод, учреден на двата правилото, залегнали в задачите за стабилно развиване ”, съобщи генералният секретар.
На първо място става въпрос за взаимната взаимозависимост: не може да има стабилно развиване без мир и мир без стабилно развиване.
 Ню Йорк Таймс: Той успокои Газа, подкрепя арабските връзки на Израел и резервира вярата за мир Ню Йорк Таймс: Той успокои Газа, подкрепя арабските връзки на Израел и резервира вярата за мир
„ Много почтен брокер “ и „ честен човек “ – по този начин е показан пред вестник " Ню Йорк Таймс " специфичният прате...
На второ място е приобщаването. Задължението „ да не оставяме никого обратно ” би трябвало да бъде в центъра на напъните както по въпроса за поощряване на устойчивото развиване, по този начин и за предотвратяването и разрешаването на спорове, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации, предава ТАСС, цитираин от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР