Нивата на антитела у пациентите, преболедували COVID-19, падат рязко за

...
Нивата на антитела у пациентите, преболедували COVID-19, падат рязко за
Коментари Харесай

Има ли траен имунитет след заразяване с коронавирус?

Нивата на антитела у пациентите, преболедували COVID-19, падат внезапно за два-три месеца след отшумяването на инфекцията, оповестява Ройтерс. Агенцията се базира на проучване на китайски учени измежду пациенти, заразили се с ковид.
В изследването са взели участие както тежко заболели, по този начин и асимптоматични носители на вируса. Резултатите от проучването, оповестено в списание Nature Medicine, поддържат тезата, че е нужно дълго време да се съблюдава обществена отдалеченост и да се изолират рисковите групи пациенти, споделят учените.
Здравните управляващи в някои страни, като Германия да вземем за пример, дискутират дали е етично и практично да се разрешава на хора, при които е открито, че имат антитела против новия ковид, да се движат по-свободно, в сравнение с останалите. Откритието слага под въпрос концепцията за така наречен имунизационни паспорти за пациенти, възстановили се от заболяването.
Китайското проучване обгръща 37 пациенти със признаци на COVID-19 и 37 инфектирани, които не демонстрират признаци. Учените откриват, че при тези от тях, които са дали позитивен резултат на теста за имуноглобулин Г (IgG) антитела, след два-три месеца се регистрира внезапен спад от към 90 на 100 на антителата. Този тип антитела е главен за човешкия организъм и го пази от вируси, бактерии и гъбички. Автори на проучването са учени от филиал на Китайския център за надзор и попречване на болесттите и техни сътрудници от други китайски институции.
Въпреки тези открития, изследването не отхвърля опцията други елементи на имунната система да обезпечават отбрана от новия ковид, разяснява Цзин Дун-Ян. Въпреки че професорът по вирусология в университета на Хонконг не е взел участие в проучването, той припомня, че някои кафези запомнят по какъв начин да се оправят с вируса след първата си среща с него и могат да обезпечат надеждна отбрана, в случай че се срещнат наново с инфекцията. Учените към момента изследват дали този механизъм работи против новия ковид. Мнозина имунолози към този момент изрекоха мнение, че макар спадащия брой антитела, имунната система към този момент е готова за нова среща със SARS-Cov-2 и ще обезврежда сполучливо бъдеща офанзива. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР