Нива с около 5400 растения марихуана е открита в близост

...
Нива с около 5400 растения марихуана е открита в близост
Коментари Харесай

Нива с около 5400 растения марихуана е открита в близост до язовир Цонево  

 Нива с към 5400 растения марихуана е открита наоколо до язовир Цонево.На мястото е построена поливна система, има генератор за ток, пръскачки, както и голям брой торове и препарати за растителна отбрана, оповестиха от пресцентъра на полицията във Варна. 

В хода на профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на битовата  престъпност, извършена под наблюдението на прокуратурата на 28 и 29.09.2020 година на територията на общините Провадия – гр. Провадия и с. Градинарово и общ. Дългопол - - с. Аспарухово и с. Сава, служителите от ОД на Министерство на вътрешните работи Варна ревизираха 315 лица и 185 МПС.

На 29.09.2020 година в землищата на селата Сава и Аспарухово, общ. Дългопол, наоколо до язовир " Цонево “ е открита равнища с повърхност към 2,5 дка, с към 5400 растения марихуана, засети в прави редици и на еднообразно разстояние едно от друго. На мястото е построена поливна система за капково напояване, има пръскачки и генератор за ток. Иззети са също и голям брой торове и препарати за растителна отбрана и други движимости. По случая е формирано досъдебно произвеждане, под наблюдението на прокурор от Търговско отделение Провадия при Районна прокуратура – Варна. Процесуално – следствените и оперативно – издирвателните дейности не престават и сега – осъществени са претърсвания на адрес във Варна, за период от 24 ч. по ЗМВР са арестувани 2 лица, за които се ревизира възможната им съпричастност към развъждането на растенията.

В профилирана полицейска интервенция участваха 62 чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи – Варна и Зонално жандармерийско ръководство – Варна. При инспекциите са профилактирани 33 лица от престъпния контингент, арестувани са 15 лица. Съставени са 18 АУАН и 22 фиша. Образувани са две бързи полицейски производства – за владение на опиати и за ръководство на МПС след приложимост на опиати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР