NitroPack е най-бързо растящата технологична компания в България за 2021

...
NitroPack е най-бързо растящата технологична компания в България за 2021
Коментари Харесай

Най-динамичната IT компания за 2021 г. NitroPack: Бързи сайтове, по-бърз растеж

NitroPack е най-бързо растящата софтуерна компания в България за 2021 година Компанията създава артикул за ускорение на скоростта на уеб сайтове. Приходите за предходната година порастват с 458% до 5.17 млн. лева Визитка: Компания: " НитроПак " Сектор: IT, ускоряване на интернет уеб сайтове Създадена: 2018 година Собственици: Михаил Стойчев и Георги Петров (88%), Eleven (10%), Ивайло Христов (2%)
Бизнесът на NitroPack е безусловно " скорост ", по тази причина звучи разумно, че точно стартъпът за усъвършенстване на уебстраници е най-бързо растящата софтуерна компания за 2021 година През последната година приходите на сдружението " НитроПак " са нарастнали с 458%, скок с 927 хиляди лева през 2020 година до 5.17 млн. лева през 2021 година Конкуренцията даже не е близо - класираните на второ място български сдружения на Flips и Payhawk са със надлежно с 288 и 267%. Освен всичко друго скоростта очевидно е и печеливш бизнес, тъй като през 2021 година облагата на NitroPack се е нараснала над 27 пъти, от 41 хиляди лева до 1.19 млн. лева
Реклама
NitroPack създава едноименен артикул, който усъвършенства скоростта на зареждане на даден уеб страница, като отстранява ненужни елементи от кода, приоритизира зареждането на обособените детайли, употребява физически по-близки сървъри за визуализирането на по-тежки неща и други Според екипа на компанията изключително значимо е, че NitroPack не е артикул, който би трябвало да бъде конфигуриран от експерти, а в противен случай - бързо и комфортно решение, което всеки може да постави на уеб страницата си без външна помощ.

" Миналата година имахме съвършеното комбиниране сред верния артикул, който взема решение проблем в вярното време. Изключително доста хора онлайн, извънредно доста хора у дома. Консумира се доста повече, електронната търговия порасна доста. И ние се оказахме там, където би трябвало, с бърз и елементарен артикул ", споделя Деян Георгиев, изпълнителен шеф на NitroPack.

Георгиев бе изпълнителен шеф на компанията по време на изявлението с " Капитал ". По-късно през годината отпред на NitroPack, като съизпълнителни шефове, влязоха главните акционери Михаил Стойчев и Георги Петров.

Причината за този растеж не е единствено в пандемията, която зареди растежа на електронната търговия през 2021 година, въпреки главните клиенти на NitroPack да са точно търговци в платформи като OpenCart и WordPress. Друг огромен фактор е, че през 2021 година Гугъл стартира самодейността си Core Web Vitals, или с други думи, стандартизирани измерители за скоростта на уебсайт - тъкмо това, което прави продукта на NitroPack. Допълнително скоростта на уеб страниците към този момент е и фактор при подреждането на страници в Гугъл, което индиректно вкарва NitroPack в SEO бизнеса.
Реклама Зад NitroPack - познати лица
NitroPack се ражда като концепция за артикул още през 2012 година, само че действително се трансформира в компания през 2018 година Съоснована е от четирима души - Ивайло Христов, Симеон Тотев, Михаил Стойчев и Георги Петров. Стойчев и Петров и са известни най-вече с другата си компания,. Самата, т.е. стартъп, оценен на над 1 милиарда $.

Стойчев и Петров са притежатели на 88% от капитала на сдружението " НитроПак ". Ивайло Христов е притежател на 2%, а останалите 10% са във фонда за рискови вложения Eleven, който влага в компанията 100 хиляди евро още в първата година като обособен бизнес. Деян Георгиев се причислява като изпълнителен шеф през 2019 година и ще продължи да бъде част от NitroPack и след промяната на позицията изпълнителен шеф.

" NitroPack стартира, откакто преди 10 години един бранд за електронна търговия в Близкия изток търси решение на своя проблем - не могат да обръщат визити в продажби. Проблемът, става известно, е в уеб страницата - той е муден и това доста наранява продажбите. Тогава екипът вижда опция услугата да забързаш един уебсайт да се трансформира в артикул ", споделя Георгиев. След няколко години концепцията е валидирана дотолкоз, че да се трансформира в компания, като и досега Георгиев споделя, че " доста огромна част от кода е излязъл от четирите ръце на Ивайло и Симеон ".

Подходът на NitroPack е ексцентричен, тъй като всекидневно усъвършенстването на уеб сайтове е услуга, а не артикул. В случая на българския стартъп той е по-скоро хибрид: NitroPack създава артикул, само че клиентите заплащат на абонаментен проект, който обезпечава, че техният уебсайт постоянно ще бъде с висока скорост и ще получи незабавно всички нововъведения по платформата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР