Нито задаване на реформи, нито някакви политики. Бюджет 2023 е

...
Нито задаване на реформи, нито някакви политики. Бюджет 2023 е
Коментари Харесай

Каримански: Предложенията за подуправители на БНБ от ПП и ДПС ще поляризират политическото обрастване в банката

" Нито задаване на промени, нито някакви политики. Бюджет 2023 е една съществена цел на хартия - постигане на 3% недостиг ".Това сподели пред финансистът Любомир Каримански, някогашен народен представител от Има Такъв Народ, някогашен ръководител на финансовата комисия в два Народното събрание, някогашен консултант на служебния финансов министър Росица Велкова.

Той акцентира, че упованията му са бюджетът за 2024 година да бъде капиталово насочен: " Държавата да сътвори предпоставки бизнесът да се развива, да бъде спокоен и да има резистентност, като се направи промяната в правораздаването ".Във връзка с предлагането на ръководещите да бъде прекъсната концесията на пристанище " Росенец ", Каримански разяснява: " Приходната част на бюджета за 2023, та даже и прогнозите за 2024 и 2025 година, приходната част от концесии е 0,08% от Брутният вътрешен продукт. Няма такава приходна част в нито един различен бюджет в Европа, съвсем. Предоставяме ресурсите на България. Заострям вниманието, че би трябвало да се преразгледат всички концесии ".

Като някогашен претендент за гуверньор на Българска народна банка Любомир Каримански, който беше номиниран от Има Такъв Народ, даде висока оценка на качествата на избрания отново на поста Димитър Радев: " Мога да кажа единствено хубави неща за господин Радев, който е потвърдил се експерт. Той ще продължи политиката в посока приемането на България в еврозоната. Това, което и той заявява. И може би това му е първостепенната задача. Ще ми се Българска народна банка да излезе от този консерватизъм и да разясняват и тематики, които са отвън банковата сфера ".За номинираните за подуправители на Българска народна банка - Андрей Гюров от ПП-ДБ и Петър Чобанов от Движение за права и свободи - финансистът изрече опасения, че може " да се поляризира политическото обрастване на Централната банка ", тъй като мандатът за Българска народна банка е даден от обществото, а не от политическите сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР