Нито Възраждане, нито ГЕРБ имат интерес правителството да пада сега,

...
Нито Възраждане, нито ГЕРБ имат интерес правителството да пада сега,
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ГЕРБ и Възраждане нямат интерес правителството да падне сега, чакат тестото да втаса


Нито " Възраждане ", нито ГЕРБ имат интерес държавното управление да пада в този момент, незабавно. Това разяснява в изявление за БНР политологът Първан Симеонов, шеф на " Галъп интернешънъл болкан ".

По думите му двете партии имат интерес още известно време " да поддържат този завистлив звук " към обединението, с цел да продължи ерозията на доверието в ръководещите, тъй като подобен е неумолимият закон на социологията.

" Каквото и да приказват, те си показват предварителни избори малко по-нататък. И двете партии по-скоро биха чакали. ГЕРБ биха чакали спадове на Политическа партия и другите управнически обединения, тъй като растеж на ГЕРБ мъчно може да се случи. " Възраждане " чака да продължи техният растеж, тъй като един от парадоксите на военновременната обстановка в България е, че проруската групировка пораства ", акцентира Симеонов.

По думите му " те чакат тестото да втаса, с цел да стартират да пекат хляба. "

" Борисов успяваше едно време да трансферира всичките си проблеми на дребните сътрудници, в този момент е противоположното – малките сътрудници се пробват да трансферират всички проблеми на огромния ", означи още Симеонов. По думите му Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България се пробват да запазят физиономия, а ПП, балансирайки сред тях, рискува да загуби физиономия.

На обединението се е паднал  " доста неприятен зар " – война и инфлационни процеси, счита той.

Относно позицията за Северна Македония политологът разяснява, че е мъчно да се изясни на българското общество, че би трябвало да се направи компромис, в случай, че Скопие не прави подобен за контракта: " Позициите на българското общество се втвърдяват по отношение на Скопие. Това е най-големият проблем, който обединението може да има. "

Ако в Народното събрание се сътвори казус за плаващи болшинства (прецедентът " Каримански " ), то тогава Политическа партия и за РСМ може по-лесно да търси поддръжка измежду опозицията, изрази съмнение Първан Симеонов, въпреки да назова това мъчно: " Тук Политическа партия биха могли да търсят тематично, прозападно болшинство за Македония. "

" Това е огромен въпрос за България, исторически въпрос със столетна давност и в случай че ще се взема решение на няколко гласа от Народното събрание, по-добре да се отсрочи още веднъж. Скопие очевидно не прави тези крачки, които трябваше да направи по отношение на контракта, а аргументът, че би трябвало да заздравим западния свят бледнее пред различен мотив. В момента в България пораства тежестта на русофилската реакция и в случай че желаеме дефинитивно българите да повярват в пропагандната приказка, че Западът е двуличен, тогава дано Западът продължи да ни натиска за Македония. Резултатът ще бъде още повече путинофилия в България. Аргументът за укрепване на западния свят е измамлив. Една Унгария, която е част от западния свят и не може да бъде упрекната в путинофилия, някак си е все по-студена по отношение на Брюксел, а българското общество, което към този момент десетилетия е в Европейски Съюз, също не съм забелязал да е станало по-малко русофилско. Москва има интерес нереформирани русофилски кръгове да стават част от западния свят – в България добре виждаме този резултат ", уточни Първан Симеонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР