Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на

...
Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Хората в НАП не са некадърни

" Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на Националната организация за приходите (НАП), нито материалите, които са подготвили, са били с пропуски и погрешни неща ". Така министърът на финансите Кирил Ананиев разяснява решението на Софийския Административен съд, с което преди седмица върху имущество на компании на обвинения предприемач Васил Божков, съобщи БГНЕС.

Министър Ананиев взе присъединяване в петъчния парламентарен надзор, където, по гледище на опозицията, даде информация за постигнатата събираемост за дължимите такси от хазартния бизнес за интервала 2015-2019 година

Депутатът Румен Гечев обаче настоя министърът да даде пояснение по какъв начин се е стигнало до такава степен съдът да одобри, че запорите са били " наложени механично ", а шефът на Национална агенция за приходите София не е имал нужните доказателства за тях. " Или са некадърни, или преднамерено са позволили това ", допусна депутатът.

" Въпрос на правосъдно произвеждане. Водят се каузи. Така е решил съдът, по този начин е разпоредил и такова решение е взел. Не мога да упреквам сътрудниците си за тези неща, за които ги обвинявате вие. На базата на активността на териториалните дирекции на Национална агенция за приходите съществува и се устоя целият обществен бранш ", сподели министър Ананиев в отбрана на данъчните чиновници.

От трибуната на Народното събрание той похвали подразделенията на приходната организация и акцентира, че всяка година усилват постъпленията, предопределени за финансиране на бюджетния бранш. " И тази година, в изискванията на пандемия, те още веднъж се оправят по ослепителен метод. Некоректно е да обвинявате сътрудниците от Национална агенция за приходите ", приключи Ананиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР