Нито нахлуването в Украйна, нито четирите ваксини срещу коронавируса, нито

...
Нито нахлуването в Украйна, нито четирите ваксини срещу коронавируса, нито
Коментари Харесай

С драконовски мерки пазят здравето на Путин

Нито нахлуването в Украйна, нито четирите ваксини против ковид, нито утихването на пандемията анулираха карантината за тези, които контактуват с съветския президент Владимир Путин. Лекарите и водачите постоянно седят в изолираност. За достъп в " чистата зона " стотици хора дават по четири PCR теста и най-малко два пъти ги ревизират за антитела към ковид. Правят се и спомагателни разбори - за грип, за стафилококи и паразити.

Това са изводите от следствие на съветската секции на въз основа на държавните поръчки, оповестени от администрацията на Кремъл. От него излиза наяве по какъв начин се пази здравето на съветския президент, по какъв начин е устроена системата за тестване и какъв брой милиарда рубли коства това на съветския бюджет.

По открити данни може да се пресметне, че Кремъл е похарчил за това към 1.5 милиарда рубли, като най-малко още 1.7 милиарда рубли отговарящите за това структури са получили под формата на дотации

" Такива ограничения са невиждани, само че единствено от тях не може да се разбере дали президентът има проблеми със здравето. По-скоро е презастраховане или " звездна болест ", разяснява пред BBC израелският анестезиолог Михаил Фремдерман, който до 2014 година е работил в Русия.

Константин Балонов, завеждащ отдела по анестезиология и реанимация в американския Tufts Medical Center и персонално лекувал тежко заболели с ковид, счита, че такива карантинни ограничения са дори ирационални. Според него лекарите в Кремъл просто се опасяват от вероятни репресии и се презастраховат: " Да се стои в карантина и да се дават многочислени разбори от здравна позиция е параноя или действителен боязън на лекарите от следствията. Едно дело против лекарите може доста бързо да стане действителност ".

На формалния уебсайт на старинния съветски град Валдай няма нито дума за намиращата се тук резиденция на Путин. Но от 6 ноември 2020 година локалната почивна станция е затворена за външни гости. От началото на пандемията тук командват лекарите от Централната клиническа болница /ЦКБ/ към администрацията на президента, където се лекува Владимир Путин. Ако се съди по заплатените сметки, там съвсем постоянно има сред 1 и 4 медици, които живеят в стаи или вили.

Медицински десант във Валдай

От 2020 година лекарите съпровождат Путин във Валдай. За една година болничното заведение шест пъти изпраща от 1 до 4 свои сътрудници /най-често пътуват по двойки/ в командировки за период от 10 до 15 дни. Те живеят в обособени вили на цена 5500 рубли за нощувка. За година болничното заведение е похарчила за техните нощувки 847 хиляди рубли. През 2021 година пътуванията са зачестили, лекарите са командировани за период от 1 до 26 дни, като болничното заведение е плащала за вили 18 пъти на стойност 1 193 хиляди рубли. През 2022 година лекарите са идвали при Путин във Валдай най-малко 9 пъти - от 1 януари од 15 април там всекидневно има 1-2 сътрудници на кремълската болница. Максималният период за командировка на един доктор е 34 дни. Болницата е платила наема на вили във Валдай доникъде на април, като сметката е 841 хиляди рубли.

„ Проект " проучва държавните поръчки от 2016 до 2020 година за пътуванията на Путин до Сочи, където се намира една от президентските резиденции. Оттам излиза наяве, че екип от лекари постоянно го съпровожда. Най-често с него летят двама отоларинголози и хирург, експерт по рак на щитовидната жлеза. Командировките на лекарите в Сочи не престават и сега - новият контракт за тяхното престояване в санаториума " Рус " беше подписан преди дни.
През април " Проект " разгласява следствие, което стига до извода, че Путин има съществени здравословни проблеми. Прессекретарят на президента Дмитрий Песков отхвърли това.Др

Според лекар Балонов, засилените ограничения за сигурност могат да се ползват при пациенти с намален имунитет - да вземем за пример при химиотерапия. Но и в тези случаи карантината и многочислените разбори са очевидно престарание.

Михаил Фремдерман изброява няколко хипотези за " кремълската карантина ". " Това може да е просто пилеене на бюджетни пари. С някаква степен на възможност можем да приказваме за мнителността и уплахите на Путин - да вземем за пример боязън от биологическо оръжие. Той говореше за биологични лаборатории на Съединени американски щати в Украйна. А информацията за нуждата от едни или други разбори или карантина евентуално получава от досиетата, които му се носят ", счита Фремдерман.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР