Нито македонският премиер, нито македонският президент ще присъстват на откриването

...
Нито македонският премиер, нито македонският президент ще присъстват на откриването
Коментари Харесай

Стево и Ковачевски се дистанцират от клуба Вапцаров

Нито македонският министър председател, нито македонският президент ще участват на откриването на културния клуб, оповестено от самоопределящи се като македонци в Благоевград тази неделя, няма да има и министри.

Макар на най-високо държавно равнище да се чу апел към всеки, който може, да посети събитието, държавното управление даде да се разбере, че стои зад друга, съгласувана с българските управляващи, самодейност.

Така на откриването на клуба с определяното от мнозина в България като провокативно име " Никола Вапцаров " няма да има представители на македонската страна. Не е известно и дали ще има на българската, откакто кметът на града Илко Стоянов недвусмислено отхвърли с повторена през днешния ден позиция: " В Oбщина Благоевград е постъпила само покана, отправена към кмета за посещаване на частно събитие, на което той няма да участва! "

Нещо повече, даже в редиците на ОМО " Илинден " отношението към клуба не наподобява еднопосочно положително. Поне един член на нерегистрираната организация, която в началото разгласи, че Стоянов разрешил откриването и която твърди, че отстоява правата на " македонското малцинство " в България (и която неведнъж осъди България в Страсбург не тъй като има македонско малцинство, а поради метода, по който българският съд отказза регистрация), разгласи, че събитието не достоверно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР