Нито ГЕРБ, нито ДПС, са склонни да отстъпят от влиянието

...
Нито ГЕРБ, нито ДПС, са склонни да отстъпят от влиянието
Коментари Харесай

Добромир Живков: Нито ГЕРБ, нито ДПС ще отстъпят от влиянието си в съдебната система

" Нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи, са склонни да правят отстъпка от въздействието си в правосъдната система. Те се пробват да напипват някакви нови механизми, през които да трансформират тази власт ", разяснява пред Euronews Bulgaria шефът на социологическа организация „ Маркет Линкс “ Добромир Живков.

Думите му са във връзка избирането на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в парламентарната комисия за промени в Конституцията и напрежението в Народно събрание, както и турбуленциите към Висш съдебен съвет и дебата за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

" Движение за права и свободи постоянно се стремят да максимизират за себе си обстановката. Очевидно има мъчно реализиран баланс, заложени са на карта, както престижът на ГЕРБ, по този начин и на ПП-ДБ. Движението влиза внезапно в тази настройка, заявявайки ясно своите ползи ", счита той.

Според него са „ явни задачите Делян Пеевски да бъде показан в една друга светлина от тази, която е през последните 10 година “.

" Не можем да чакаме пътят на този кабинет да бъде лек в Народното събрание и всички решения да бъдат вземани единомислещо от водещите политически сили посредством техните депутати. В интерес на ГЕРБ е да поддържат това държавно управление ", сподели още социологът.

По думите му едно от най-големите провокации пред новите ръководещи е „ България най-сетне да стартира да преодолява този огромен проблем, обвързван с корупция и работата на правосъдната власт “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР