Нито едно от тези условия не съществуват у нас днес.

...
Нито едно от тези условия не съществуват у нас днес.
Коментари Харесай

Верните проститутки на Борисов – краят на вакханалията

Нито едно от тези условия не съществуват у нас през днешния ден.

Законодателна – Народно заседание. 12 години ГЕРБ има най-вече депутати. До един всички те са подчинени на Бойко Борисов. Нарежда какво да се гласоподава посредством есемеси и телефонни позвънявания. Не стъпва в Народно събрание.

Изпълнителна – държавно управление. Подчинено до неотдавна напълно на Борисов. Личните му ползи и тези на околните му подмолни кръгове са над всичко. Изчезналите милиарди са задоволително доказателство.

Съдебна – към момента има самостоятелни съдии. Прокуратурата е обладана и подвластна още веднъж от Борисов. Поведението на основния прокурор Иван Гешев, който по всевъзможен начин брани Борисов и неговия модел, е повече от показателно.

Четвърта власт – терминът е по-скоро метафора. Медиите са нужда: източник на информация, място за разнообразни гледни точки, оказват помощ за образуване на мнение. Такива би трябвало да бъдат, само че не са. Част от българските медии – от така наречен публични малките екрани до известни жълти и кафяви издания са под въздействие и надзор на Бойко Борисов. Притежава акции на значително от тях.

Четирите правилни проститутки на Борисов. Още им заплаща, още го обслужват.

Разбирате ли против какво се изправяте, всички вие, напиращи към властта партии и политици? Колко от вас са самостоятелни и какъв брой има Борисов? Сакън, не сме такива! Това го разправяйте на остарялата ми шапка... Зависими от него „ къртици “ има в управленията на всички партийни централи. Включително на Движение за права и свободи.

И още. Българският бизнес и стопанска система. Според осведомени с „ кухнята “ на модела „ Борисов “ той управлява и въздейства върху най-малко 60% от компаниите и структурите в тези области. Те работят и през днешния ден за него, тъй като знаят, че „ в случай че се върне, ще има „ майка плаче, грамофон свири “ “. Това им се повтаря всеки ден и те са принудени да дават обещание гласове на изборите и финанси, в това число за офанзиви против съперници.

За да тръгне страната напред, Борисов и Гешев би трябвало да бъдат лишени от инструментите за въздействие и надзор. Рекетът, заканите и източниците на финанси да бъдат отстранени.

Важна роля в това отношение, с изключение на политици с ново мислене и морал, има и интелектуалния хайлайф. В реалност този хайлайф е съблазнен от борисовото чекмедже. Известни лица, с научни трофеи даже, попиват всяка негова неистина и операция. Не му имат вяра и са наясно за разрухата, която сее, само че неистово желаят да са там, до чекмеджето. И ни приказват за обединяване, реваншизъм, правдивост - професионални лицемери, абонирани за медийни изяви, превъзнасяне на " гения " и всевъзможни награди. Негови са. Платил е на/за тях.

Желанието краят им да е благополучен, кара политиците и политическите хетери да имат вяра в предсказания, да се кръстят пред икони, да се молят на Бог (началника). Не оказва помощ. Възмездието е неизбежно.

Емил Азар

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР