Нито едно медицинско лице от Спешно-приемното отделение към МБАЛ Христо

...
Нито едно медицинско лице от Спешно-приемното отделение към МБАЛ Христо
Коментари Харесай

Експертиза доказа: Няма виновни за смъртта на жената, издъхнала пред Спешното във Враца

Нито едно здравно лице от Спешно-приемното поделение към МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца не е отговорно за гибелта на 44-годишната Миглена Сиренярска от Пудрия. Причината за леталния завършек на дамата е злокачествено образувание на белия дроб с налична паранеопластична пневмония и белодробна микротромбемболия като затруднение. Последната е и непосредствена причина за гибелта на Миглена. Всичко това излиза наяве от направената здравна експертиза от Александровска болница.
Документът бе поръчан за правене от Окръжна прокуратура-Враца. Експертизата дава безапелационната тенденция за неналичието на доказателства здравната сестра, която е била на регистратурата, и приелият Миглена Сиренярска медицински екип, да са в директна причинно-следствена връзка с настъпилата гибел.
Припомняме, че 44-годишната жена умря пред вратите на Спешното поделение преди година, а нещастието се разигра пред очите на невръстния ѝ наследник.



Образуваното досъдебно произвеждане по случая обаче ще бъде удължено с още 1 месец, считано от 1 февруари. През този интервал наблюдаващият прокурор би трябвало да откри дали са събрани всички доказателства и разпитани ли са всички очевидци по случая. Ако се откри, че няма немърливо осъществяване на правно-регламентирани действия, в съда няма да бъде импортиран обвинителен акт. Ако обаче се откри нарушаване, то обвинителният акт ще се внесе в храма на Темида, безапелационни са от окръжната прокуратура във Враца.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР