Нито една страна в света не би била готова за

...
Нито една страна в света не би била готова за
Коментари Харесай

Летящата подводница,секретния проект на СССР

Нито една страна в света не би била подготвена за появяването на летящата подводница на бойното поле. Това е бил конфиденциален план, който е разработван в навечерието на Втората международна война от инженери на Съюз на съветските социалистически републики.Първите рисунки на дизайнера на летящата подводница Борис Ушаков показал през 1934г. Проектът незабавно получил утвърждение и първото финансиране.

 1 letajushhaja podvodnaja lodka - Летящата подводница,секретния план на Съюз на съветските социалистически републики (видео)
Според проекта на Ушаков тайната подводница е бил тримоторен аероплан, оборудван също с перископ. Летящата подводница е била предопределена да нападна съперника в намерено море. Тя можела да проникне на територията на военноморски бази, предпазени по периметъра от минни полета.

 2 letajushhaja podvodnaja lodka - Летящата подводница,секретния план на Съюз на съветските социалистически републики (видео)
Прототипът имал извънредно ниска скорост и стеснен обсег под водата. Но това не било проблем, екипажът определял курса на съперника от въздуха, по-късно се приводнявал и потапял на пътната линия на кораба.

 3 letajushhaja podvodnaja lodka - Летящата подводница,секретния план на Съюз на съветските социалистически републики (видео)
Четете още:
Кабината при гмуркане била изцяло наводнявана. Управлението било трансферирано в херметическа кабина, ситуирана в средата на фюзелажа. Две торпеда били ситуирани под крилата.Общият военен товар бил 44% от цялата маса на на летящата подводница.
Основният проблем бил в незадоволителната подвижност в подводен режим. През 1938 година военният проучвателен комитет на Червената войска стопира секретния плана под финансов предлог.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР