Нито една от морските общини няма наредба, която да определя

...
Нито една от морските общини няма наредба, която да определя
Коментари Харесай

ДНСК: На плаж Смокиня няма как да установим незаконно строителство

Нито една от морските общини няма разпоредба, която да дефинира на какви условия би трябвало да дават отговор преместваемите уреди. Това основава проблеми при определяне и санкциониране на противозаконното строителство. Проверка на РДНСК Бургас на плаж " Смокиня " откри, че бетонът върху пясъка няма по какъв начин да бъде записано като нарушаване.

Законен ли е този градеж - става известно, че зависи кой закон четем и точно това откриха от РДНСК Бургас.

Според закона за черноморското крайбрежие това е преместваем обект и тъкмо такова позволение за монтаж е било издадено. В Закона за устройство на територията, обаче се споделя нещо друго.



" Преместваме оборудване е, което може да се реалокира с тези бетонови детайли ", сподели арх. Влади Калинов - шеф на ДНСК.

Така се оказва, че това не е преместваемо оборудване, само че по документи е.

" Това се позволява се, тъй като защото липсва тази разпоредба която да каже по какъв начин би трябвало да наподобяват тези неща на плажа. И когато видите, че от министъра на туризма идват едни схеми, които позволяват 150 квадрата открита и още 200 квадрата открита повърхност, той утвърждава това, което министърът е споделил ", съобщи арх. Влади Калинов - шеф на ДНСК.

Според шефа на ДНСК в схемите, които се издават от министерство на туризма е посочено само квадратурата на обекта, само че не и на какви условия би трябвало да дава отговор.



" Аз считам, че не са прави сътрудниците основни архитекти, тъй като може да реагират и да го върнат назад, само че е реалност, че по този начин се е случило. и в този момент имаме нещо, което има законни бумаги, само че не съставлява това, което би трябвало да съставлява ", арх. Влади Калинов - шеф на ДНСК.

На процедура сега глоба не може да бъде наложена за поставените бетонови фундаменти върху пясъка.

" Бетон не би трябвало да има. Ако има някакви леки дървени постройки, преместваеми-да. Как ще изливаме бетон, в случай че след това се постанова да го махаме? И дюните - ще се наруши цялата екосистема ", сподели Радостин Русинов, природозащитник.

За да се откри някакво решение на проблема, към този момент е основана междуведомствена група.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР