Нито една оферта не е била подадена за участие в

...
Нито една оферта не е била подадена за участие в
Коментари Харесай

Никой не иска да събори незаконни постройки край "сарая" на Доган в Росенец

Нито една оферта не е била подадена за присъединяване в търга за избор на реализатор за събарянето на две от противозаконните постройки към така наречен морски сарай на Ахмед Доган в парка " Росенец ". Това демонстрират данните, отразени в обявлението за преустановяване на процедурата за възлагане на публичната поръчка, проведена от регионалния шеф на област Бургас Мария Нейкова.

В претекстовете за преустановяване на процедурата е записано: " Не е подадена нито една оферта и е изчерпана опцията за даване на спомагателен период за подаване на предложения. " Така единствената опция за унищожаване на противозаконното строителство на н. Чукалята в парка " Росенец " край Бургас в този момент остава организирането на нова процедура с изменени параметри.

Сградите, които трябваше да бъдат отстранени

в границите на проваления търг са триетажна солидна сграда и преместваем обект за защита.
Обявеният търг за възлагане на публичната поръчка е на стойност близо 58 хиляди лева (без ДДС). Крайният период за подаване на предложения изтече на 1 ноември, само че откакто на него не се явиха претенденти, той беше продължен с още седмица. В този период искащ да отстрани противозаконното строителство край така наречен сарай на Доган очевидно също не се е появил, което е станало и причина за преустановяване на процедурата.

Всичко за противозаконното строителство в сараите на Доган -.

Двете противозаконни постройки, които би трябвало да бъдат съборени, са солидна постройка на три етажа, ситуирана на самия морски бряг, както и павилион, употребен от защитата на обектите в резиденцията на почетния водач на Движение за права и свободи.

Освен тези две постройки на срутване подлежат и още три, само че решението за това, издадено от община Бургас, е обжалвано, а

делата към момента не са завършили

Става дума за две здания с по два етажа и оранжерия.

Едната от тях, за чието срутване се води правосъден спор, се намира в парцел, който до 5 ноември м.г. бе маркиран като " земеделска земя ", макар че беше затрупан с пясък и граничи с морето. Точно на това място през лятото на 2020 година акостираха водачът на " Демократична България " Христо Иванов и Ивайло Мирчев, а акцията им стана мотив за всеобщи митинги против " превзетата страна ".

" Догансарай " - полуостровът на кривите огледала -

Заповедта на началника на Службата по геодезия, картография и кадастър в Бургас, с която въпросният парцел беше вписан в регистрите като морски плаж, беше обжалвана от компанията " Стрейтлан " на близкия до Доган проектант Калин Тихолов. Адвокатите на сдружението желаеха осъществяването на съдебно-геоложка експертиза, която да потвърди, че плажът до лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи в действителност не е плаж. На последното съвещание на Административния съд в Бургас в сряда обаче те се отхвърлиха от това искане.

Сега за решение остава

казусът с противозаконната двуетажна сграда на плажа

за чиято благосъстоятелност " Стрейтлайн " претендира, без да има нотариален акт, който да го потвърждава. Компанията е и формален притежател на лятната резиденция, употребена от Доган.

Втората противозаконна постройка, чието унищожаване също е оспорено, е оранжерия. Срещу заповедта за събарянето й стачкува компанията " Хермес Солар ", която е благосъстоятелност на кипърска офшорка, ръководена отново от Калин Тихолов. Жалбата беше отхвърлена от Бургаския административен съд на 21 април т.г., само че " Херлмес Солар " апелира това решение пред Върховния административен съд. Това дело също не е завършило.

Третият противозаконен обект - двуетажна солидна постройка, която предстои на унищожаване, също е обект на правосъдни процедури по тъжби на " Хермес Солар ". По тях би трябвало да се произнесе Дирекцията за народен строителен надзор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР