Нито една държава от ЕС не е съобщила, че иска

...
Нито една държава от ЕС не е съобщила, че иска
Коментари Харесай

ЕК: Нито една държава от ЕС не е съобщила, че иска по-малко от договорените дози ваксини |

Нито една страна от Европейски Съюз не е съобщила, че желае по-малко от контрактуваните от Европейската комисия дози ваксини против COVID-19. Това заяви през днешния ден представител на комисията.

Винаги е добре да се поучаваме от положителния опит на други страни, уточни той във връзка желанията на Дания и Австрия за тясно съдействие с Израел по въпросите на имунизацията. Населението на Израел е надалеч по-малобройно от европейското.

Европейски Съюз е формиран от 27 страни, с разлики в броя на популацията и здравните системи, добави представителят. Рано е да се каже какви са поуките от опита на Израел. Насърчаваме страните от Европейски Съюз да наблюдават международните достижения в имунизацията, уточни той.

Говорителят още веднъж разясни, че поръчаните от Европейска комисия дози ваксини от одобрените от Европейската организация по медикаментите производители ще бъдат задоволителни за имунизацията до началото на есента на 70 на 100 от европейското пълнолетно население.

Той посочи, че чиновниците на комисията по света и техните фамилии ще получат от утвърдените в Европейски Съюз ваксини, в случай че категорично не желаят различен препарат. Когато няма достъп до утвърдените в Европейски Съюз ваксини там, където чиновниците са изпратени, те ще бъдат имунизирани в Европейски Съюз, добави представителят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР