Нито един от лидерите на страните в Евросъюза не иска

...
Нито един от лидерите на страните в Евросъюза не иска
Коментари Харесай

Орбан при Путин: Никой в ЕС не иска война

Нито един от водачите на страните в Евросъюза не желае война, съобщи през днешния ден в Москва унгарският министър председател Виктор Орбан, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Орбан дойде в съветската столица на договаряния с президента Владимир Путин.

" Днешната ми аудиенция частично е и задача за мир ", съобщи Орбан и акцентира, че европейските водачи упорстват за политически решения и съглашения, които са от взаимна полза.

Орбан съобщи, че в хода на срещата му с съветския президент би желал и да се контракти увеличение на размера на доставките на газ от Русия до Унгария. Миналата година Будапеща подписа два дълготрайни контракта с " Газпром ", които уреждат доставките на газ до 2036 година

Путин съобщи, че с помощта на тези контракти през днешния ден Унгария купува съветски газ на 5 пъти по-ниска цена от пазарната в Европа.

Като позитивен миг в връзките сред двете страни съветският президент оцени и обстоятелството, че за последните 11 месеца на предходната година стокооборотът сред Русия и Унгария се е нараснал с 30 %.

Двамата водачи разясниха и съдействието в битката против ковид. Путин сподели, че Русия е изпратила на Унгария 2 милиона дози съветска ваксина против COVID-19 и добави, че сега се работи за това Унгария да получи технологията за произвеждане на съветската ваксина, тъй че тя да стартира да се създава и на нейна територия.

Путин напомни, че съдействието сред двете страни се развива и по още един план: единствената функционираща Атомна електрическа централа в Унгария - " Пакш ".

" Енергетиката като цяло заема огромно място в нашето съдействие ", уточни президентът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР