Нито един лев от Българската банка за развитие /ББР/ не

...
Нито един лев от Българската банка за развитие /ББР/ не
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: ББР не е кредитирала и не е издавала банкова гаранция по сделката за ЧЕЗ


Нито един лев от Българската банка за развиване /ББР/ не е зает със договорката за бизнеса на ЧЕЗ в България. Банката не е кредитирала и не е издавала банкова гаранция по тази сдлека. Това съобщи ръководителят на УС и основен изпълнителен шеф на ББР Стоян Мавродиев по време на съвещанието на две парламентарни комисии по проблема с ЧЕЗ.

Нито един път министър председателят или министърът на стопанската система не са влияли на ежедневната активност на банката по нито една договорка, акцентира Мавродиев и прикани да се прекратят спекулациите по проблема. Репутацията на ББР би трябвало да бъде защитавана, това не е партийна банка, сподели той. ББР съблюдава всички най-хубави практики в банковия бранш, уточни Мавродиев.

В отговор на депутатски въпрос той съобщи, че има преписка сред " Инерком България " и ББР. Подобна неангажираща преписка е общоприета банкова процедура, посочи той.

На съвещанието мнения показаха и от КЕВР, КФН, Национална агенция за приходите.

Все още няма договорка и КЕВР не може да преглежда " Инерком България " като лицензиант, съобщи ръководителят на регулатора Иван Иванов. КЕВР ще реализира напълно надзор върху лицензионната активност на ЧЕЗ след промяната на притежателя, уточни той.

Правомощията на КФН стартират от момента, в който е подписана договорката с ясно дефиниран нов притежател, съобщи зам.-председателят на комисията Бойко Атанасов. Нямаме законови пълномощия да правим прелиминарен контрол, все пак следим случая, добави той.

Националната организация за приходите прави инспекции на " Инерком България " и на обвързваните с компанията физически и юридически лица, съобщи Галя Димитрова от организацията. Тя посочи, че тези инспекции са във връзка с налози и осигурителни вноски. Приходите, разноските и налозите се заявяват с данъчните заявления, чийто период за подаване е края на март, изясни Димитрова. Тя добави, че инспекциите не престават, само че не може навън съвещание да разкрива данъчна информация, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР