Nissan залага на повече автомобили от модела SUV в Индия

...
Nissan залага на повече автомобили от модела SUV в Индия
Коментари Харесай

Nissan се насочва към нови пазари след драстичен спад на продажбите в САЩ

Nissan залага на повече коли от модела SUV в Индия

Още по тематиката
Tesla ще редуцира 9% от чиновниците си

Илън Мъск разгласи, че смяната е нужна, с цел да може компанията да реализира годишна облага
13 юни 2018
Siemens отваря инженерен хъб във Варна през есента

Звеното ще програмира роботи за автомобилни фабрики на " Фолксваген " и " Мерцедес " и ще набира инженери от локалния Технически университет
13 юни 2018
Leoni в последна сметка избра Плевен за новия си цех

Инвестицията в предприятието за окабеляване за коли ще бъде към 32 млн. евро
12 юни 2018
Новите дизелови коли отделят повече излъчвания от разрешеното

Двигателите Евро 6 замърсяват в пъти повече от европейския предел, се твърди в интернационален отчет
12 юни 2018
4+1 | Колко близо са летящите коли, по какъв начин да не губим концепциите си и за какво възрастните чиновници са основни за американската стопанска система

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
10 юни 2018 Японският авто производител Nissan разгласи, че чака продажбите й на нови пазари да компенсират фрапантния спад на тези в Съединени американски щати. Една от страните, на които разчита компанията, е Саудитска Арабия, написа Reuters.

От Съединени американски щати до Близкия изток

Вторият максимален производител на коли в Япония се концентрира върху американския пазар през последните няколко години и удвои продажбите си в страната от 2010 година до момента, като доближи дял от 10% дял на пазара. Тази упоритост обаче си имаше своята цена – огромната конкуренция, довела до понижаване на цените, сви с близо една трета брутната облага за предходната година в Северна Америка.

Nissan в този момент се ориентира към Китай, където е и най-големият в света пазар за коли, както и към други региони в Африка, Близкия изток и Индия, с цел да си обезпечи напредък на продажбите, до момента в който се пробва да усъвършенства рентабилността си в Северна Америка.

Нови пазари

Компанията също по този начин ще навлезе на нови пазари - в Пакистан и Турция. Тя възнамерява и да разшири продажбите марката Datsun, предлаган на налични цени, споделя Пеймен Каргар, управляващ бизнеса на Nissan в Африка, Близкия изток и Индия. " Днес ние разполагаме с 3.7% дял в района. Индустрията планува 40% растеж в общите продажби, по тази причина се обрисува да растем над общите пазарни трендове ", споделя Каргар. " Говорим за огромен напредък в района ", прибавя той.

Прогнози

Производителят чака общите му продажби да доближат 12.1 млн. автомобила през 2022 година, до момента в който през 2017 година те са били 8.8 млн. Каргар, който се причисли към Nissan предходната година, е отговарял за продажбите и маркетинга за същия район в колегата Renault, прибавя, че чака удвояване на пазарния дял в Саудитска Арабия до 14% през 2022 година

Печеливши модели

Каргар споделя, че Nissan също по този начин залага на повече коли от моделите SUV в Индия, които са доста печеливши там, изключително след растежа на потреблението в страната, както и на по-евтини коли от марката Datsun. Целта на компанията е да усили продажбите си в Индия, където се стреми да задмине водача на пазара Maruti Suzuki.

Очаква се Nissan да усили пазарния си дял в Южна Африка до " повече от 15% " до 2022 година от 10% през 2017 година, като понижи продажбата на камиони и заложи на леките коли, обобщава Каргар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР