Nissan Townstar EV тръгва на пазара в Европа от цена

...
Nissan Townstar EV тръгва на пазара в Европа от цена
Коментари Харесай

Nissan Townstar EV излиза на пазара - видео

Nissan Townstar EV потегля на пазара в Европа от цена от 33 750 евро нето. Изцяло електрическият ван се предлага за търговски клиенти като фургон в две дължини. Електрическият мотор доставя 122 к.с. и развива 245 Нм въртящ миг. Батерията от 45 кВтч може да се зарежда с изменчив ток (11 кВт или 22 кВт) или с прав ток през CCS конектор (15 до 80 % за 37 минути). Nissan дефинира пробега като над 300 километра (WLTP).

Основното общоприетоо съоръжение на базовия вид MY23 на микробуса Townstar EV включва, наред с други неща, умна автоматизирана система за предни светлини, електрически регулируеми и отопляеми външни огледала, LED фарове с LED дневни светлини, датчик за дъжд и ESP с помощник за непряк вятър. Nissan предлага напълно електрическия Townstar в трите линии на съоръжение Acenta, N-Connecta и Tekna.

Опцията за съоръжение Acenta (от 36 700 евро нето) включва система за помощ при паркиране откъм гърба, круз надзор с ограничител на скоростта и регулируема по височина седалка на лидера. От това равнище на съоръжение Townstar може да се зарежда и с до 22 кВт посредством изменчив ток и 80 кВт посредством непрекъснат ток. От опцията N-Connecta (от 39 200 евро нето) централният екран нараства до осем инча.



Благодарение на консолидираното на смарт телефон посредством Apple CarPlay и Android Auto, персоналните приложения могат да се употребяват и непосредствено в автомобила. Има и акценти в оборудването като умна 360-градусова странична отбрана, камера за заден ход, регулируема по височина предна пътническа седалка, електрически сгъваеми външни огледала и фарове за мъгла.

Топ моделът на опцията за съоръжение Tekna (от 41 750 евро нето) предлага освен помощник за дълги светлини, само че и информационно-развлекателната система NissanConnect с осем-инчов сензорен екран и навигационна система. Акценти като алтернатива за апостериори зареждане за смарт телефони, отопление на седалката за лидера и предния пасажер, и образован Around View Monitor (AVM) също са на борда. Камерите, разпределени към автомобила, обезпечават 360-градусов панорамен аспект, което прави паркирането и маневрирането в най-тесните пространства по-лесни.

Многобройните дейни и пасивни технологии за сигурност включват мъртва точка и помощник за спешно прекъсване, образован Around View Monitor (AVM), паркиране без ръце, деен круз надзор, помощник за непряк вятър и помощник за непоклатимост на ремаркето.

Системата за подкрепяне на шофирането ProPilot Assist намира своето място в гамата на комерсиалните коли от Nissan. Системата, дружно с интелигентния Nissan Around View Monitor (AVM), предлага спомагателна поддръжка на лидера. Допълнителен комфорт при ниски температури обезпечават отопляем волан, отопляеми предни седалки и термопомпа, която води топлината от батерията в интериора и по този метод способства за успеваемостта.

В взаимозависимост от оборудването, Townstar EV предлага потребен товар от 537 до 702 кг. Товарното пространство предлага сред 3,3 и 4,9 кубически метра размер, което е задоволително за транспорт на две европалета. Максималното натоварване на ремаркето е до 1500 кг.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР