Нисковъглехидратният режим включва храни с естествени мазниниФейсбук група групата Отслабвай

...
Нисковъглехидратният режим включва храни с естествени мазниниФейсбук група групата Отслабвай
Коментари Харесай

Диета със сланина стана хит в интернет

Нисковъглехидратният режим включва храни с естествени мазнини

 0901  3-1  4-1  5-1  6-1  7-1
Facebook група групата „ Отслабвай и бъди здрав с мен Атанас Узунов ” не стопира да се разраства всеки ден, за половин година е събрала над 30 хиляди членове. Идеята на основателя й е да съобщи персоналния си опит в отслабването на хора със здравословни проблеми и затлъстяване изцяло гратис. Диетата е нисковъглехидратна, само че с храни с високо наличие на мазнини.

Атанас Узунов е на 39 години, от София. Семеен, с едно дете. Изпитва върху себе си хранителния режим, преди да го показа с хиляди хора. След дългогодишна битка с килограмите, редица заболявания, циркулиране на лекарски кабинети и незадоволителни резултати, той взема решение да си помогне самичък. Купува си разнообразна литература, учи човешкото тяло и заболявания, гледа доста научни и документални филми на специалисти по вярно хранене като „ нетолерантният към въглехидратите ” проф. Тим Ноукс и доктор Уилям Дейви, отричащ пшеницата.

Преди 2 години 140-килограмовият Атанас стартира да се храни вярно и стопира всички бързи и нездравословни храни, с цел да бъде здрав и да доближи 71 кг през днешния ден. Според него затлъстелите хора са такива, тъй като са спрели да използват така наречен естествени мазнини – масло, зехтин, мехлем и са се насочили към модифицирани – олио, захар, нискокалорични, пълнозърнести, нискомаслени храни. Храната се трансформира във пакостник, тъй като е модифицирана, изяснява той.

Нисковъглехидратното хранене с доста мазнини е известно също като кетоза – въглехидратите са сведени до най-малко, като за сметка на тях се одобряват повече мазнини. Яде се след 12 ч., по 2 пъти – обяд и вечеря. В режима се практикува и фастинг – здравословно недояждане единствено с течности за 24 часа. За разлика от множеството съвременни режими тук са разрешени всички типове меса, в това число агнешко, сланина, дреболии и вътрешности. Хапва се риба и високомаслени артикули. От зеленчуците се избират тези, които порастват над земята, тъй като другите съдържат въглехидрати, като лука и моркова. Картофите не попадат в режима. Консумират се най-вече кисели плодове. За феновете на сладко може малко шоколад с високо наличие на какао.

Когато се храним с въглехидратни храни, кръвната захар се качва, инсулинът се подвига, с цел да я смъкна и стартира да я натрупа по клетките в корема, краката и това се случва единствено при една бисквитка, изяснява Атанас. Когато не се използват модифицираните храни – плюс пълнозърнести, организмът се чисти от захарта и стартира да гори мазнините по себе си. Когато се изяде даже един портокал, това размразяване на мазнини стопира за 24 часа.

Атанас твърди, че не изпитва апетит, нито се усеща зле. Най-трудно било началото, когато си задал въпроса: ами в случай че и това нещо не проработи. „ Но бях подготвен на всичко за смяна и здраве ”, описа той пред „ Труд ”. Щастлив е, че същински оказва помощ всеки ден на доста хора: „ Те не ми пишат и звънят, тъй като няма какво да върша, а тъй като са зле. Точно както и аз бях. “

Примерите на Таня и Мая

Таня Дайреджиева е млада жена, модифицирала метода си на хранене поради здравословни аргументи, като инсулинова устойчивост, минала в диабет от втори вид, хипертония, СПКЯ (синдром на поликистозни яйчници) и наднормено тегло.
Изпробвала разнообразни диети, водещи до неуспех поради надделяване на глада. Споделя, че при използването на нисковъглехидратно хранене не усеща подобен. Най-трудно й е първоначално. „ Тогава имаш цел, само че тя е надалеч, а зад тила си имаш доста провали “, споделя Таня.
Мотивирана е от желанието да бъде преподавател и да има деца. За пет години от 100 кг през днешния ден е 72 кг и продължава да смъква. Сбъднала е и двете си фантазии.
„ Хората срещат компликации поради неправилна просвета на хранене. Некачествената храна ги разболява. Смятат, че да ядат ориз, картофи, самун, колбаси и полуфабрикати е по-евтино, в сравнение с да си купят парче хубаво месо и зеленчуци. “ Съветва всички да бъдат упорити и да водят битката до край. „ Външният тип има голямо значение за качеството на живота ни. Искайте да бъдете здрави и красиви! Здравето е благополучие!, споделя Таня.

Мая Петрова е на 40 години, постоянно е поддържала едни килограми. Когато е била на 20 стопира всички зърнени, бобови храни и месо. Храни се главно с плодове, зеленчуци и обезмаслени млека. Прави го в продължение на 15 години, след което претърпява стрес и стартира да се подува, не качва килограми, само че отича. Откриват й Хашимото и Изменник на родината. След 2013 година последователно стартира да се храни с месо и яйца, следвайки ниско въглехидратен режим. От 2016 продължава с него прибавяйки и високо наличие на мазнини. „ С този вид хранене към този момент съм без Изменник на родината и овладях неприятните признаци на Хашимото, усещам се сита и с сила. Вярвам, че този вид хранене би помогнало на доста хора с изключение на да отслабнат, само че и да подобрят здравето си “, споделя Мая пред „ Труд “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР