Нискотарифната авиокомпания Ryanair оряза“ графика си за Зима“ 2023 г.

...
Нискотарифната авиокомпания Ryanair оряза“ графика си за Зима“ 2023 г.
Коментари Харесай

Ryanair „оряза“ зимния си график: Засегнати са дестинации от летище София

Нискотарифната самолетна компания Ryanair „ оряза “ графика си за „ Зима “ 2023 година Причината са закъсненията на доставките на самолети Boeing през интервала от септември до декември, обясниха от компанията.

Ryanair очакваше да получи 27 самолета сред септември и декември. Заради закъснение на производството на обшивките на самолетите в завода SpiritFuselage в Уичита, съчетано с ремонтите на Boeing и забавянето на доставката в Сиатъл, в този момент Ryanair чака да получи единствено 14 самолета сред октомври и декември.

Кои бази остават с понижен брой самолети?

Още тази седмица Ryanair ще направи редица корекции в графиците си за идния сезон.

Базираните в белгийския град Шарлероа самолети ще бъдат понижени с 3. С два по-малко ще бъдат основаните самолети в Дъблин. Италианските бази на компанията, в това число Бергамо, Неапол и Пиза ще останат с 5 самолета по-малко.

Планира се намаляване на броя на самолетите в Източен Мидландс, Порто и Кьолн.

Компанията има самолети основани в други градове, които летят до София и Варна. Това значи, че смяната в графика може да засегне и страната ни. От уеб страницата на летище София е видно, че Ryanair  има полети до София от Неапол, Кьолн, Дъблин.

От разписанието на уеб страницата на самолетната компания е видно, че през октомври полетите на Ryanair  от София до Кьолн ще се правят два пъти седмично (събота и неделя), от ноември до март е планувано те да се правят единствено в събота.

Отмяната на полети ще влезе в действие от края на октомври, като всички наранени пасажери ще бъдат известени по имейл през идващите дни. На пасажерите ще бъде препоръчано наново настаняване на различни полети или цялостно възобновяване на средствата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР