Нискокалоричните диети са ефикасни, но е трудно да бъдат следвани.

...
Нискокалоричните диети са ефикасни, но е трудно да бъдат следвани.
Коментари Харесай

Гладуването през ден по-ефикасно от диетите в борбата срещу килограмите

Нискокалоричните диети са ефикасни, само че е мъчно да бъдат следвани. По-прост способ за намаляване може да е гладуването през ден, оповестиха Юнайтед прес интеренешънъл и Българска телеграфна агенция.

Един ден човек гладува, а идващият - яде обикновено, даже преяжда, като това се повтаря още веднъж и още веднъж.
Генна трансформация ще ни разрешава да ядем доста, без да дебелеем Трупането на килограми от мазна и нездравословна храна може да бъде спряно с изключване на тъкмо избран ген в тялото ни
В рамките на едномесечни опити прибягналите до метода участници отслабнали с над 3,2 кг. До загуба на телесно тегло се стигнало даже когато участниците консумирали с 30 на 100 повече храна в дните, в които им било позволено да се хранят, спрямо всекидневно изяжданата от тях храна.

Въпреки преяждането в дните с обикновено хранене, участниците общо приели по-малко калории заради гладуването в останалите дни.
И есента е уместно време за детокс Можем да използваме благосъстоянието от вкусни и потребни сезонни плодове и зеленчуци
" Това е елементарен хранителен режим, който не изисква да се пресмятат калориите ", съобщи ръководителят на проучването Франк Мадео от университета " Карл-Францен " в Грац, Австрия. Той добави, че гладуването през ден наподобява не въздейства върху имунната система, само че по-малкият банкет на калории може да я потисне.

Защо гладуването през ден води до намаляване?

" Причината може да е обвързвана с еволюционната биология - разясни Мадео. - Физиологията ни е привикнала към интервали на недояждане, последвани от интервали на преяждане. "
11 млн. души годишно умират от неприятен хранителен режим Според изследване всекидневната ни диета е по-голям палач даже от тютюнопушенет
Гладуването през ден стана известно през последните няколко години. Носят се клюки, че редица звезди, измежду които Бионсе и Джими Кимел, прибягват до него, с цел да отслабнат.

В сегашното проучване са взели участие 60 незатлъстели доброволци в положително здраве. Половината участници имали опция да се хранят в разстояние на 12 часа в границите на 48-часов интервал, който се повтарял един месец. Храненето през тези 12 часа не било лимитирано. Останалите участници консумирали храна без никакви ограничавания. Хората, които редували недояждане с ястие, изгубили приблизително 4,5 % от телесното си тегло. У тези участници било следено също понижаване на равнището на холестерола. Резултатите от проучването са оповестени в Cell Metabolism.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР