Ниските доходи, малките пенсии, тежкото състояние на пътната инфраструктура и

...
Ниските доходи, малките пенсии, тежкото състояние на пътната инфраструктура и
Коментари Харесай

Жителите на Ореш и Вардим се оплакаха на Весела Лечева от ниски пенсии и лоши пътища

Ниските приходи, дребните пенсии, тежкото положение на пътната инфраструктура и незадоволително положителното качество на администрацията – това са били въпросите, които жителите на свищовските села Ореш и Вардим са сложили по време на приемните на народния представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева. Хората, които желаеха да се видят с госпожа Лечева се оказаха повече, в сравнение с беше допустимо да влязат в залите, в които се организираха срещите.

„ Ниският размер на пенсиите и неналичието на съответна администрация тревожи жителите и на тези села. Около тези два въпроса се въртяха главно диалозите ни. Хората се оплакват от това, че вървят от гише на гише, без да получат съответни отговори на сложени от тях въпроси. А в действителност те желаят да получат ясно мнение, даже и отговорът да е негативен за тях и го желаят в законовите периоди “, сподели след края на срещите си Весела Лечева, която беше безапелационна, че е значимо администрацията да бъде сътрудник на хората и да се грижи за решаването на техните проблеми, а не да се държи като зложелател. Народният представител сподели още, че е неуместно хората да чакат година-година и половина да получат някакво мнение, както е неуместно и това към момента да няма електронни услуги и обслужване на едно гише.

Тежкото положение на пътната инфраструктура е бил другият въпрос, който участниците в приемните са сложили пред Весела Лечева. „ Тези села са покрай града, само че положението на пътищата е толкоз трагично, че принуждава младежите и фамилии да напущат домовете си и да отиват в града. Това е единственият метод те да избегнат сложното напредването от дребното обитаемо място към огромната община “, разяснява госпожа Лечева.
С жителите на Ореша Весела Лечева е говорила и по настоящи тематики в политиката сега –за различния бюджет, за концепциите, които социалистите имат във връзка с бюджета, за неспиращите кавги в Народното събрание.

„ Хората, несъмнено че се интересуват за какво депутатите са в непрекъснати пререкания, вместо да решаваме основни проблеми, свързани с качеството ни на живот. Но, както постоянно съм казвала, моето мнение е, че в това национално заседание спор няма. Дори и, когато обсъждаме бюджетите, които на процедура са най-важните ни закони, отново няма полемика. От страна на ръководещите няма кой аргументирано да отбрани препоръчаните. Дебат се води, когато има и друго мнение, не може опозицията да дебатира сама със себе си “, безапелационна е Весела Лечева. Тя показа още, че жителите на Ореш са желали да знаят дали народните представители от Българска социалистическа партия бойкотират Народното събрание. „ Аз няма да спра да дублирам, че ние не вършим протест на Народното събрание.

Когато се разискват значими за българските жители закони, ние постоянно ще се записваме в зала, само че ние нямаме да дефинираме кворума, а това е друго от внушението, че бойкотираме Народното събрание и не вървим на работа. Нашето мнение е че този парламент няма ефикасен спор и по тази причина избрахме да водим тази полемика с жителите “, съобщи още госпожа Лечева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР