Ниски температури, студен режещ вятър, сняг... a у дома или

...
Ниски температури, студен режещ вятър, сняг... a у дома или
Коментари Харесай

Зимна грижа за косата и кожата

Ниски температури, леден режещ вятър, сняг... a вкъщи или в офиса климатик и изсъхнал въздух - все " екстри " на зимата. Дори и да не сте се замисляли евентуално сте усещали по какъв начин всичко това се отразява на косата и кожата ви. И защото няма по какъв начин да изкараме тези месеци в зимен сън, а и студеното време си има своите преимущества, най-добре е да се подготвим авансово.

Какви са нужните спомагателни грижи през зимата:

- За косата:

Носете зимни шапки и шалове, които да защищават косата и кожата на скалпа. Студеният вятър, снегът и ниските температури са пагубни за тях. Освен че защищават, те са и превъзходен аксесоар, който употребен вярно, ще се трансформира в привличащ погледите подробност. Не е целесъобразно да носите прекомерно стегнати модели. Избирайте тези с по-широка кройка, с цел да може косата да диша. Нека да са направени от естествени материали, с цел да избегнете наелектризирането.

Изберете козметика, подобаваща за зимата – в комерсиалната мрежа се оферират серии за грижа за косата през зимата. Основният проблем през студените дни е дехидратацията й, по тази причина и зимните формули са с такива съставки, които да задържат влагата.

Не мийте косата с доста гореща вода – въпреки и да е изкушаващо да се мушнете под горещия душ, с цел да се сгреете, не го правете. Щадете косата си, горещата вода също я изтощава и дехидратира.

Не използвайте постоянно сешоар – ограничете използването му, когато това е допустимо. Оставяйте косата да изсъхва естествено. Добре е през зимните месеци да й спестите и несъразмерното потребление на преса или маша.

Интензивна грижа – правете си един път седмично или на какъвто период имате опция подхранващи маски. Това е добре да вършиме през всеки сезон, само че зимата косата има потребност от по-интензивна грижа, поради неприятните атмосферни условия. Ако имате опция си приготвяйте домашни маски или си купувайте натурална козметика. Тази със синтетични артикули натоварва в допълнение косата.

Посещавайте постоянно фризьора си – с цел да подстриже крайчетата, които са изтощени или цъфнали. Това като се изключи че ще усъвършенства външния тип на косата ви, само че и ще й помогне да бъде по-здрава и да пораства по-бързо.

За кожата на лицето:

Овлажнявайте я – неправилно считаме, че единствено лятото е сезонът, когато кожата ни се нуждае от хидратация. През зиматата това също е главен проблем. Причината с изключение на в ниските температури на открито е и в сухия въздух в пространствата поради работата на отоплението. Сигурно ви се е случвало в офиса лицето ви да пламне и да се зачерви и да усещате кожата си като свръхопъната. Това са признаците на дехидратацията. Много експерти поучават да носим в себе си пулвелизатор с вода, с който да напръскваме лицето си.

Допълнителна грижа – и тук както и при косата ще се наложи да си вършиме подхранващи маски по-често от нормалното. Отново ще ви съветвам да се обърнете към домашната козметика или натуралната такава, а също и да предпочетете специфичните формули за грижа за кожата през зимата.

Нежно измиване – използвайте по-мек сапун, за предпочитане неароматизиран или продуктите за измиване от натуралната козметика. Те не са толкоз нападателни и не лишават кожата от естествените й мазнини.

За устните:

Балсам за устни. На всеки му се е случвало да усети мъчителното и неприятното напукване на устните през зимата. Затова е добре да носите в дамската си чанта еликсир за устни. Той е безценен асистент в предпазването от това дразнещо положение. Специалистите предлагат да е създаден въз основата на растителни масла и мазнини и наложително да съдържа предпазен фактор.

“По-мазни ” червила - използвайте червила с не толкоз ослепителен цвят и “по-мазни ”, най-общо казано. Те наподобяват по-скоро на гланцове за устни. Меки са, нанасят се доста леко, придават единствено лек колорит на устните и са по-щадящи.

За ръцете:

Носете ръкавици - те топлят и пазят ръцете от ниските температури и студения вятър. Ако изложите ръцете си на нападателните атмосферни въздействия и по-късно влезете в топлата стая, знаете по какъв начин те почервеняват и стартират да сърбят. В резултат кожата става суха и загрубява, от време на време даже стартира да се лющи. Тези неприятни чувства ще си спестите в случай че носите ръкавици. Те са хубав дамски аксесоар.

Омазнявайте ръцете – постоянно когато измиете ръцете си нанасяйте по-късно подобаващ крем за ръце. Не забравяйте да сложите подобен и върху бюрото в офиса, с цел да го употребявате и там. Формулите създадени за кожата на ръцете са подобаващи и за тази на коленете и лактите.

За кадифени ръце - правете си един път седмично или месечно и следната процедура – ръцете се намазват с пълен пласт подхранващ крем, слагат се памучни ръкавици и се спи с тях.

И един финален съвет: Красотата идва от вътрешната страна, това е потвърден факт. Затова е значимо да подобрите и храненето си през зимния сезон като консумирате повече плодове и зеленчуци и пиете доста вода.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР