Ниска избирателна активност се регистрира към момента в целия Южен

...
Ниска избирателна активност се регистрира към момента в целия Южен
Коментари Харесай

ОБЗОР: Ниска избирателна активност в целия Южен Централен район

Ниска изборна интензивност се записва все още в целия Южен Централен регион на страната.

До ранния следобяд в Пловдив в доста секции бяха дали своят вот едвам 1/5 от гласоподавателите, или 25,17%. В региона пък вотът на гласоподавателите е с 4% по-нисък.

Най-активни в изборния ден в града остават жителите на регион „ Централен “. Слаб интерес към изборите се установи и в ромските махали, където изборната интензивност е най-ниска за града -15,94%. Пред всички секции там има полицейски патрули. Такива обикалят през целия избирателен ден в Пловдив.

И двамата ръководители на комисиите в Пловдив и региона обобщиха пред Дарик, че изборният ден минава доста умерено, без основни сигнали за нарушаване на изборния кодекс.

Подаден е сигнал за пазаруване на гласове, само че към момента се прецизира дали касае Пловдив или Перник. Ако фактически се удостовери, ще го предадем на Прокуратурата, изясни ръководителят на районната изборна комисия в Пловдив Калоян Сухоруков.

В региона пък гласоподавател не съумял да гласоподава да маркира номера на партията, за която желае да гласоподава, само че след инспекция на машината се открива, че тя е изправна и сигналът е оставен без почитание, добави и ръководителят на РИК 17 Янко Радунчев.

За появяването на странни надписи на машините алармира и сътрудник от Пловдив, който не е съумял да гласоподава от първия път, защото дисплеят изписал: " Нещо се обърка ".

Само три машини общо са спрели работа в днешния избирателен ден в Пловдив и региона и там вотът е минал на хартиени бюлетини. Двете са в секционни изборни секции в регион " Тракия " в града, а третата - в Карлово.

Въпреки предписание на РИК кметове в Пазарджишко не престават да пропагандират за претендент - народен представител и отхвърлят да махнат билбордове. Актовете за нарушаването са изпратени до регионалния шеф на Пазарджик за издаване на наказателни постановления.

РИК-Хасково прати на прокуратурата кметския наместник в кв. Марийно в Димитровград, за който има сигнали, че следи и записва броя на гласувалите. Вотът на хасковлия, снимал с телефон разписката си от машинното гласоподаване преди да я пусне в урната, е бил анулиран по решение на комисията в СИК.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Смолян прави вътрешна инспекция по сигнал за непозволени дейности на служител на реда, който се е държал жестоко и е разгонвал гласоподаватели пред една от секциите. Случаят е докладван и в Районна прокуратура.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР