Ниска избирателна активност беляза днешните избори във Врачанско. В селата

...
Ниска избирателна активност беляза днешните избори във Врачанско. В селата
Коментари Харесай

Спад на активността - никой не успя да купи вота на ромите във Врачанско |

Ниска изборна интензивност беляза днешните избори във Врачанско. В селата Три кладенци, Добролево и Борован бе регистриран спад на гласуващите на база последните парламентарни избори за 45-о Народно заседание от месец април.

В село Три Кладенци изборната секция затвори при регистрирани 196 дали своят вот. За информация, през април те са били към 300. Имащите право на глас в селото са 600.

В Борован секциите са 3. Най-голямата, трета (677 избиратели), към 19,30 бе отчела 281 упражнили право на глас. От комисията обаче неофициално обявиха, че гласоподавателите, които са в България, са към 430.

В селата, като се изключи Три кладенци, са видяни скупчвания на хора, които да будят съмнение за пазаруване на избор. В Три кладенци обаче такива сигнали и индикации по този начин и не се появиха. От комисията разчетоха това като очистване на купения избор.

Интересен резултат за съпоставяне се получи в Добролево. В едната секция в селото са под 300 гласоподаватели, които гласоподаваха с хартиени бюлетини. В другата пък имаше машинен избор. И в двете секции процентът на дали своят вот към 16.30 бе към 30. “Нямаше никакви усложнения с машинния избор ”, обявиха от комисията в секция 2 в селото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР