Ниска е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в

...
Ниска е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в
Коментари Харесай

Отчетоха ниска заболеваемост в Монтана

Ниска е заболеваемостта от грип и остри респираторни болести в Монтана. Няма потвърден болен от грип. Пикът се чака в края на месеца.
16 случая са регистрирани в Монтана за последната седмица на предходната година, което прави заболеваемост от 40 на 10 000 души население, заяви Ива Иванова, основен контрольор в дирекция "Надзор на заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия.
"Разпределени са във възрастовите групи както следва: от 0 до 4 година са 2 случая, от 5 до 14 година са 3 случая, от 15 до 29 година са 2 случая и от 30 до 64 г.-1 случай ", сподели Ива Иванова.
От началото на годината записаните са намалели на половина.
"Наблюдава се едно ниско равнище на грип и остри респираторни болести, в съпоставяне със същия интервал за миналата година. Очаква се съществено разпространяване на грип през втората половина на януари. Грипът се предава по въздушно капков път и може да се развие много бързо. За това би трябвало да се потърси персоналния доктор.
Когато инфектиран човек кашля или киха, капчиците съдържащи вируса са разпръснати във въздуха и се популяризират на лицата наоколо, които дишат тези капчици. Вирусът може да се популяризира посредством ръцете. За да се предотврати предаването, хората би трябвало да покриват устата си при кихане с кърпичка, или при липса на такава с ръкава на ръката си и постоянно да си измиват ръцете, като се предлага с вода и сапун ", добави Ива Иванова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР