Нищожно. Така певецът Христо Кидиков коментира увеличението на пенсиите. Oт

...
Нищожно. Така певецът Христо Кидиков коментира увеличението на пенсиите. Oт
Коментари Харесай

Певецът Христо Кидиков: Пенсията да стане 800 лева!

Нищожно. Така артистът Христо Кидиков разяснява нарастването на пенсиите. Oт първи октомври минималната пенсия става 370 лева А през идните три месеца всеки пенсионер ще получи по 120 лева бонус. „ Нищо не е това. Не може да се живее с тези пари “, изригна пред „ България Днес “ Кидиков. Той е очаквал пенсиите да бъдат вдигнати фрапантно, в прорез с неспиращото нарастване на цените в магазини, аптеки, както и битови сметки.

„ Виждате, всичко се подвига - газ, ток, храна. Трябва минималната пенсия да е най-малко 800 лв.. С тази сума един пенсионер ще може да се оправя. И да живее спокоен и естествен метод на живот. Като даде 200-300 лв. за медикаменти на месец, с какво да живее. Какво да яде “, чуди се Кидика. И продължава: „ Пари в страна няма, само че гласоподават да се вдигнат пенсиите. И то супер минимално. После кой ще връща тези заеми, които ще вземем. Ясно е отново ние “, споделя още музикантът.

Изпълнителят е в трескава подготовка за идния му юбилеен концерт. Той ще е в понеделник в Античния спектакъл в родния му Пловдив.

„ Добре е, че не ни затвориха. Публиката ще бъде редуцирана до 50% “, споделя Кидиков, който с неспокойствие чака да види онлайн почитателите си. Колегата му Панайот Панайотов се двоуми дали нарастването е вярно на фона на обстановката, в която страната ни се намира.

Въпреки че момчето, което приказва с морето, не пенсионер, той се вълнува живо от промените. На Панайотов на два пъти му отхвърлят пенсия по ред аргументи както самият той изяснява. Все отново той получава награда от 500 лв. от страната всеки месец в период от три години.

„ Важното е пенсионерите да имат пари. Да са щастливи. Новите пенсии не са огромни, само че не са и дребни. Това нарастване ще се отрази върху бюджета за идната година. И друго значимо нещо ще бъде ощетено с по-малки средства. А всички би трябвало да са удовлетворени. Не единствено едните или другите “, сподели изпълнителят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР