Нищо няма да вали през уикенда, обяви проф. Георги Рачев

...
Нищо няма да вали през уикенда, обяви проф. Георги Рачев
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Трето зеле слагам, нищо не става

Нищо няма да вали през уикенда, разгласи проф. Георги Рачев по bTV. Ще продължи да се стопля до сряда, а на някои места в събота и неделя ще има мъгла. В тази връзка климатологът напомни предходната зима, като цитира собствен другар, който му казвал: " Трето зеле поставям, нищо не става ".

Алпите са цялостни със сняг, нашите планини също, изясни климатологът. Има всевъзможни условия да стартира ранен снежен ски сезон, като към този момент най-вече сняг има на Боровец и на връх Тодорка. Там ще продължат студените температури, които ще подсигуряват естественото разкриване на сезона на 15 декември.

До сряда ще има стопляне, само че след това до петък ще вали сняг. Тогава ни чака нова валежна конюнктура с намаляване на температурите.

Продължава да бъде към момента топло за сезона, като в Лисабон, Париж и Лондон е по 12 градуса. Малко по-топло е на Балканите.

До 20-21 декември се чака естествена конюнктура, макар че декември е един от най-мрачните месеци, сподели проф. Рачев. Денят е къс и като падне мъгла, става много потискащо. " Добре, че тогава става аленото вино ", сподели с присъщото си възприятие за комизъм метеорологът. Но все пак остава по-топло за сезона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР