Нищо няма да се направи, без да има гласуване в

...
Нищо няма да се направи, без да има гласуване в
Коментари Харесай

ПРЕМИЕРЪТ ОТСЕЧЕ: Не е договаряно падане на ветото над РСМ за Евопрейския съюз до юни

" Нищо няма да се направи, без да има гласоподаване в Народното събрание и необятен публичен спор ", това съобщи министър председателят Кирил Петков пред NOVA във връзка обстановката с РСМ.

" Дебатът би трябвало да е същински. Ако отново развяваме лозунги, без да разбираме обстановката, ние най-вече да създадем една прилежаща страна още повече да не ни обича и да няма късмет да влезе в Европейски Съюз. През 2020 година българското държавно управление е гласувало в Съвета на министър-председателите, че РСМ ще бъде пусната в посока Европа. Този глас към този момент е даден. Ние сме една от дребното страни, които си разрешават, откакто в първия миг сме дали посока на Северна Македония към Европейски Съюз, по-късно да наложим несъгласие за 2 години. Дългосрочната тактика на България наложително би трябвало да бъде РСМ да бъде част от Европейски Съюз ", означи министър председателят.

" Ако правата на българите с смяната на Конституцията е обезпечена от Европейски Съюз, с други думи смяната да бъде част от пакета ограничения, които са вкарани в Договора на Република Северна Македония и е обвързване за тях да трансформират Конституцията по пътя за Европа, това към този момент е една стъпка напред ", уточни Петков.

" Ние би трябвало да го желаяме, ние би трябвало да го вкараме в контракта. Не би трябвало да чакаме някой да ни свърши работата. Най-глупавото нещо, което бихме създали в този момент, е срещу българския интерес да се запънем. Да желаеме всички неща, които сме си мечтали да се случат, да се случат преди повдигането на ветото. Тогава националистите ще вземат ръководството там и тогава възможностите ни ще са нулеви. Сега имаме обикновено държавно управление там и то е готово да поеме уговорките си през европейски контракт ", акцентира министър председателят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР