Нищо необичайно няма. Това, че още вчера (4 януари) не

...
Нищо необичайно няма. Това, че още вчера (4 януари) не
Коментари Харесай

Експертен оптимизъм: До средата на март 50% от българите ще са щит срещу коронавируса

Нищо извънредно няма. Това, че още през вчерашния ден (4 януари) не е утвърдена имунизацията против ковид на Moderna демонстрира качеството на европейското законодателство и сигурността за жителите. Освен това има усложнения при диалозите с Moderna поради часовата разлика сред Европа и Съединени американски щати. Това сподели проф. Илко Гетов, българският представител в Комитета за човешки лекарствени артикули на Европейската организация за медикаментите, откакто през вчерашния ден, още преди постоянното съвещание на организацията.
Има неща, които би трябвало да се уточнят – какво тъкмо би трябвало да написа в продуктовата информация. Няма обаче опасения за сигурността на имунизацията, уточни проф. Гетов. Разликата сред имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna е, че в един флакон на втората има 10 дози – на утвърдената към този момент на Pfizer/BioNTech са 5 дози. Може би по-лесното е, че тази на Moderna няма да се разрежда, добави професорът.
 Богдан Кирилов: Всички странични реакции от имунизацията са разказани като вероятни Богдан Кирилов: Всички странични реакции от имунизацията са разказани като вероятни
При близо 5000 имунизирани лица в България при единствено пет от тях са се получили нежелани реакции. Това се е случило при трима мъже и две...
По-добре стоим във връзка с имунизацията от Обединеното кралство. Имам информация, че доникъде на март 50% от популацията в България ще е или преболедувало, или имунизирано, съобщи професорът.
От 2 млн. имунизирани с имунизацията на Pfizer/BioNTech има единствено 2 тежки алергични рекации. Алергичната реакция не може да се дефинира от какво тъкмо е, уточни професорът.
Ако имаш сенна хрема и нямаш характерна терапия, а хремата отшумява с отминаването на дейния сезон, няма проблем да си сложиш от имунизацията на Pfizer/BioNTech, акцентира Гетов. Той добави и, че единствено в Европейски Съюз е направена цялостна оценка на тази ваксина – по думите му, в Съединени американски щати и Англия са издадени позволения на база партида за незабавно прилагане.
Стриктно би трябвало да се съблюдават насоките на производителя за имунизацията му – за Pfizer/BioNTech да се слага на 21-вия ден втората доза, за Moderna – на 28 ден, това се обрисува да е срокът там, сподели Гетов. Никой нищо не знае – по този начин той разяснява дали ще се наложи да се имунизираш против COVID-19 всяка година или имунитетът ще е по-дълъг.
 Имунолог: Оптимистично е в България да сложим под надзор COVID-19 до края на лятото Имунолог: Оптимистично е в България да сложим под надзор COVID-19 до края на лятото
Неизменен е рискът да се появят нови разновидности и варианти на ковид SARS-CoV-2. Смятам, че би трябвало да се надяваме на оптимистичния ва...
Още:
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР