Нищо не се е променило, освен че се смени победителя,

...
Нищо не се е променило, освен че се смени победителя,
Коментари Харесай

Христо Панчугов - политолог: „Ситуацията в момента изисква вдъхновяващи каузи“

„ Нищо не се е трансформирало, като се изключи че се смени спечелилия, което от една страна демонстрира неспособността на предходните спечелили да формулират явен политически дневен ред, който да стимулира още повече българските жители и да ги изведе от апатията. От друга страна, въпросът за спечелилия на тези избори беше вторичен, защото явно партиите са доста паритетни, т.е. те са съвсем изравнение като сили. Аз мисля, че най-голямото предизвикателство и това което вълнува най-вече българските жители е, какъв е проектът, по какъв начин се излиза от тази обстановка, кой е този човек, който би могъл да даде отговор на този въпрос. И за жалост, от ден на ден някак си се затвърждава чувството, че няма проект и това значително води до ниската изборна интензивност. “, разяснява политологът резултатите от Парламентарните избори на 2 април.

„ Твърде изостанали сме с диалозите, които биха могли да бъдат основа на сходен вид плаващи болшинства, на сходен вид кабинет на малцинството, експертен кабинет или както там го назоваваме, само че мощно се надявам този път най-малко да се катализира процесът на диалог, т.е. да стартира осмисляне на същността на политиките, които са нужни да бъдат въведени оттук насетне, с цел да може това да бъде основата на някакво болшинство. “, споделя политологът.

„ Техните позиции по еврото бяха неразбираеми, спорадични, т.е. те в действителност не направиха никакъв опит на фона на събираща се подписка за референдум, ориентиран против влизането ни в Еврозоната, а в действителност аз не видях политически позиции от страна на „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “. Те трябваше да запълнят това е пространство. Също по този начин, не видяхме същински поредна и самоотвержена позиция във връзка с рецесията в Украйна, изключително при започване на развиването на тази рецесия. Остана едно чувство, едно подозрение, във връзка с това какъв брой тъкмо безапелационни могат да са те, с цел да не изгубят някой различен гласоподавател “, показва сериозно си мнение за предизборната акция на Коалицията „ ПП-ДБ “ Хр. Панчугов.

„ Ситуацията изисква сега вдъхновяващи дела, тя изисква жителите да припознаят в политиците същински бранители на своите ползи. Тези, които ще се бият за отбраната на тези дела, и в действителност това е единствения късмет да променим обстановката, такава каквато е тя сега. Всичко друго би означавало продължение на този цикъл, в който ние сме изпаднали, на безвремие и на липса на политическа посока. “, поучава Христо Панчугов.
Целият диалог на Георги Найденов с Христо Панчугов за резултатите от Парламентарните избори на 2 април 2023 година можете да гледате във видеото:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР