Нищо не може да бъде изключено във война, която се

...
Нищо не може да бъде изключено във война, която се
Коментари Харесай

Париж: Когато става въпрос за Украйна, не трябва да изключваме нищо

Нищо не може да бъде изключено във война, която се води в сърцето на Европа, в това число изпращането на сухопътни войски, съобщи френският министър-председател Габриел Атал, подкрепяйки предходното предложение на Еманюел Макрон, съобщи Агенция Франс Прес.

" Днес няма консенсус по отношение на изпращането на сухопътни войски по формален, признат и утвърден метод. Но в динамичен проект нищо не трябва да се изключва. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия не може да завоюва тази война ", изясни френският президент в края на интернационалната конференция в поддръжка на Украйна в Париж, отбелязвайки ясна смяна в позицията си по тематиката.

В рамките на визитата си на Салона на земеделието в Париж, неговият министър-председател напомни, че " преди две години " доста страни " изключваха изпращането на оръжия ", в това число отбранителни, на украинците. " Днес ние изпращаме ракети с отдалечен обхват на деяние, с цел да подкрепим украинците в лицето на тази експанзия ".

" Така че това, което президентът на републиката ни подсети, е, че не можем да изключим нищо във войната, която за следващ път се води в сърцето на Европа и на прага на Европейския съюз ", заключи той, като съобщи, че Еманюел Макрон " е бил явен по този въпрос ".

Той повтори, че Франция не може да си показа, че " Русия ще завоюва тази война " или че президентът Владимир Путин " ще поеме със мощ контрола над друга свободна и демократична страна ".

Като напомни, че Швеция и Финландия, които са исторически неутрални, са решили да се причислят към НАТО, " тъй като са видели, че тази опасност идва ", той добави: " Не желая моето потомство и идващите генерации да израснат в свят на закани ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР