Нищо не е съвсем ясно относно провеждането на изборите на

...
Нищо не е съвсем ясно относно провеждането на изборите на
Коментари Харесай

Гореща тема: Избори. Изглежда още нищо не е съвсем ясно

Нищо не е напълно ясно по отношение на провеждането на изборите на 4 април. Това стана ясно от гостуването в ефира на bTV на представителя на ЦИК Димитър Димитров. Един от главните проблеми е по какъв начин ще гласоподават поставените под карантина хора. Това ще се трансформира в предизвикателство, още повече че в деня преди изборите ще има нови хора, сложени под изолираност поради COVID-19.
Една преносима изборна комисия би трябвало да получи лист и да посети всички гласоподаватели, уточни Димитров.

По думите му в доста къси периоди и благодарение на здравните управляващи описът да бъде конкретизиран.

" Ще би трябвало в доста къси периоди и взаимоотношение със здравните управляващи да уточним листата. Карантинираните в събота мъчно ще попаднат в него, в случай че не създадат някакво изпитание. Все отново има условия, които няма по какъв начин да бъдат преодоляни. Ще дам глупавият образец с “човекът умря през вчерашния ден, няма по какъв начин да гласува”. Това е нещо сходно, само че в разнообразни измерения. Ще създадем всичко допустимо. Тези текстове ще са оповестени, ще дадем опция да се декларира такова гласоподаване ", уточни представителят на ЦИК.

Комисията щяла да направи оптимално изпитание.

Той бе безапелационен - гласуването по пощата не е оригиналност, която може да се провежда задоволително несъмнено и за толкоз къс интервал. Димитров изясни, че се изисква указател на гласоподавателите - въпрос, който е бил безстопанствен.

Нови ще са и изборните протоколи, което ще наложи образование на членовете на секционните изборни комисии.

" Ще се появи рубрика с броя бюлетини, подадени посредством машина. Дават ли си сметка тези, които упорстват за онлайн наблюдаване, че разпечатката, излизаща от машината ще съдържа 300-400 реда. Кой по какъв начин ще види какво написа в тази квитанция? Тя припомня касовите бележки във всеки супермаркет ", уточни Димитров.

Комисията щяла да направи оптимално изпитание, с цел да се употребява най-големият вероятен шрифт, с цел да се избегнат неточности при разбъркване на редовете. Въпросът бил механически.

" Когато се предават протоколите, ще се савнява това, което е записано във флашките- Тоава ще се постановат корекциите ", изясни още представителят на ЦИК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР