НИМХ Предупреждение за леден ден е в сила за утре за

...
НИМХ
Предупреждение за леден ден е в сила за утре за
Коментари Харесай

В сила е предупреждение за леден съботен ден!

НИМХ Предупреждение за мразовит ден е в действие за на следващия ден за Северна България, където е разгласен " жълт код ". Това сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Според тази прогноза във въпросните 14 области даже дневните температури ще останат под нулата. През нощта ще е най-вече ясно и съвсем безшумно. В утринните часове в Дунавската низина ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще е студено с минимални температури сред минус 15° и минус 10°, в Южна България от минус 5° до минус 2°.

Утре от запад ще се заоблачи с най-вече междинна и висока облачност, най-късно над североизточните региони, където ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури - в Северна България сред минус 4° и 1°, в Южна България и по крайбрежието на морето сред 3° и 8°. 

В планините ще е най-вече слънчево. Около и след обяд от запад облачността, най-вече висока, ще се усили. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи краткотрайно до мощен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 1°, на 2000 метра – към минус 4°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд от югозапад ще заоблачи. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максимални температури сред 0° и 3°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР