Нима има нещо по-хубаво от това да се чувстваме здрави,

...
Нима има нещо по-хубаво от това да се чувстваме здрави,
Коментари Харесай

Маслата, които са най-близки до човешката кожа

Нима има нещо по-хубаво от това да се усещаме здрави, красиви, работоспособни и в същото време заредени с неповторимото благоухание на някой мирис? Как може да си осигурите този комфорт? Замисляли ли сте се за незаменимото деяние на растителните масла?

Употребата им датира от преди повече от 4000 години, по тази причина замислете се, в случай че още не сте пробвали. Знаете ли какъв брой по-здравословно е да си купите растително масло в чист тип, в сравнение с безценен крем, в който има десетки химикали?

Растителните масла, които имат състав, сходен на мазнините на кожата ни, са бадемовото, кайсиевото, прасковеното и маслиновото масло, както и маслото от авокадо и макадамия. Тези масла извънредно бързо се попиват от кожата и се одобряват идеално от организма.

Базови (подхранващи масла), покрай кожата

Бадемово масло - уместно за всеки вид кожа и за всяка възраст, изключително препоръчвано даже за бебешката кожа. Наричано е още „ кожно ” масло, заради обстоятелството, че съставът му е непосредствен до човешкия. Отличава се с успокоително и омекотяващо деяние, бързо попива и не провокира алергични реакции. Изключително удобно е въздействието му върху суха и застаряваща кожа. Притежава и слънцезащитно деяние. То е и едно от най-мощните естествени средства за покълване и укрепване на космените фоликули. Добре е да го употребите най-вече след към три месеца след отваряне на шишенцето. След този интервал става негодно за приложимост.

Кайсиево масло - доста по-неизвестно от бадемовото, само че близко по състав с него. Действа овлажняващо и регенериращо на кожата и има доста добър резултат при бръчки. Това, което го отличава от другите масла в тази група е по-голямото количество витамин F, което има. При него също се предлага по-скорошна употреба- до три месеца след отварянето му.

Прасковено масло - спрямо предходните две, то попива малко по-бавно в кожата, само че пък резултатът му е сходен- предлага се най-много при суха и застаряваща кожа, както и при мощно изтощена коса. Цената му е същата като тази на предните две масла- относително ниска. Срокът на предпазване след отваряне още веднъж е три месеца.

Маслиново масло - намерено в най-древни времена и отличен лек за суха, груба и напукана кожа. Още Омир го е наричал „ течно злато ”. Зехтинът не е това, което назоваваме козметично маслиново масло - той се обезкиселява и пречиства и тогава става кадърен за козметично цели. Предотвратява появяването на бръчки. Съдържа голям брой скъпи елементи- всички масло-разтворими витамини, фитостероли и екстракти. Съвсем малко по-скъпо е от предните масла, само че пък е и превъзходен еликсир за лекуване на разнообразни рани.

Масло от авокадо - относително незнайно спрямо горните масла, само че пък потвърдило своите качества. Маслото от авокадо е измежду най-богатите на потребно наличие масла. Съдържа макро- и микроелементи, витамините A, E и D. Подходящо е за доста суха и сензитивна кожа, способства за образуването на нови колагенови връзки, работи регенериращо и бързо попива в кожата.

Масло от макадамия - маслото, добито от бразилския орех, най-скоро е причислено към тази група. Съставът му е 85% мастни киселини, измежду които има омега-7 киселината. Тя дава отговор за младежкия ни тип с антиоксидантните си свойства. Маслото от макадамия има хидратиращ резултат, само че по-важното - то задържа влагата в кожата. Подходящо е за бебета, бременни - срещу появяването на стрии. Много леко и не оставя лоен филм на кожата.

Как да избираме и съхраняваме маслата:

Следете периодите им на валидност. Тези масла са чувствителни и гранясват по-бързо

Дръжте ги на мрачно място с температура от 7 до към 22-23 градуса и затваряйте компактно капачката.

Тези масла не са етерични, а базови- елементарно се разграничават по това, че имат напълно лек, непоказен мирис. Базовите масла се извличат от най-мастно наситените елементи на растението т.е. от ядките и семената. Използват се, с цел да разредят етеричните масла, които могат да раздразнят и зачервят кожата.

През другите дни на седмицата и даже през другите елементи на денонощието, според от естествените витални цикли на организма, кожата приема едно и също масло по друг метод.

С времето кожата привиква към обещано масло и стартира да наподобява по този начин, като че ли маслото към този момент не работи по същия метод. Затова е добре да ги сменяте понякога. Заменете кайсиевото с прасковено или бадемовото с маслиново.

Някои изследвания настояват, че хора, чиято кожа е склонна към появяването на акне, е добре да заобикалят масла, богати на олеинова киселина - такива са бадемовото масло и маслото от авокадо.

Как да употребяваме базовите масла, близки до кожата:

На маска, съгласно вида кожа и коса.
Като средство за масаж, изключително прелестен е лицевият масаж, комбиниран с масаж на деколтето.
Като част от ароматерапията. С няколко капки етерично масло ще си доставим и малко приятност за сетивата.
Заместват изцяло дневния крем, който нанасяме заран.

Възползвайте се от тези блага на природата. Кожата ще ви се отблагодари уместно. И не забравяйте, че един масаж ще регенерира, омекоти и освежи освен нея, а и ще направи чудеса с духа и настроението ви.

Направи своя избор в този момент от магазинчето на Хера. Вземи студенопресовани базисни и етерични органични масла. Масла за ароматерапия, съществени масла за маски и поддържане на кожата, косата и ноктите.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР