Никулденска вечеря далеч от вкъщи - без шаран, но пък

...
Никулденска вечеря далеч от вкъщи - без шаран, но пък
Коментари Харесай

Възраждане в ролята на вехти войводи: Показаха филии с лютени...

" Никулденска вечеря надалеч от у дома - без шаран, само че пък с консерва скумрия, аншоа и най-хубавия ми другар в такива моменти, лютеницата ", написа Костадинов през вчерашния ден вечерта.

 

Миналата година различен представител на " Възраждане " пък сподели друга, само че отново консервена, никулденска софра - консерва риба с фасул.

 

Очаквано, фотосите провокираха иронични мнения в обществените мрежи.

 

" Вижте, животът на депутатите ни е тежък и непризнателен (поетът би споделил като озъбено свирепо куче). Много постоянно, а даже може би съвсем постоянно, в него се яде от бурканчета и консерви, яде се на ниска цена самун с лютеница (най-добрия другар!!!) и всичко това на елементарна дървена маса без завивка ", написа Теодор Михайлов.

" Но това не ги прави някакви бездуховни скотове, другари, това ги прави модерни хъшове, тъй като от време на време на масата има отворена книга, а както всички знаем в книгите се крие знанието, изключително в случай че откакто сме ги прочели сме ги и разбрали, другари.

Докато на празници ние преяждаме с шарани, поднесени върху трапези покрити с копринени покривки, а на Великден се чукаме с яйца Фаберже, те мажат филии с лютеница, пият вода от чешмата и ни вършат съпричастни към нелекия си живот, прилагайки фотоси в обществената мрежа.

И последно. Понякога, другари, немотията им е толкоз огромна, че някои от тях употребяват една маса и едни и същи мебели, може би с цел да понесат несгодите си по-леко, а може би заради друга причина, която ние не знаем и не можем да предположим.

Поклон! ", споделя още той.

 



 

" Крайно време е да отделим пари за една цялостна тенджера с леща, къде сте видяли модерни възрожденци да ядат консерви с лозови сарми и скумрия в доматен сос ", майтапи се в обществените мрежи деятелят Иван Евтимов.

 

Хумористичната страница " Мишел от Съпротивата " пък надгражда тематиката с творчество по въпроса:

 



 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР