Никозия започва мащабен проект, чиято цел е да превърне столицата

...
Никозия започва мащабен проект, чиято цел е да превърне столицата
Коментари Харесай

Никозия започва да изгражда умна ифраструктура


Никозия стартира огромен план, чиято цел е да трансформира столицата на Кипър в първия в страната интегриран „ интелигентен” град, съобщи БНР.

С този проект Никозия реализира най-мащабната намеса в развиването на „ умна” градска инфраструктура, акцентира кметът Константинос Йоргаджис.

Проектът включва монтаж и употреба на редица „ умни” градски системи - за улично осветяване и икономисване на енергия, за подвижност, в това число „ интелигентни” автобусни спирки, за ръководство на отпадъците.

„ Умни” датчици за премерване, записване и предложение на информация на обществото за индикатори като мокрота, прахуляк, въздушни микрочастици и звук ще бъдат конфигурирани към града.

Ще се основат мрежи от данни от ново потомство, както и интегрирана среда за развиване на цифрови технологии.

Проектът за превръщането на Никозия в „ умна” столица, наименуван iNicosia, ще бъде сбъднат в съгласуваност с Центъра за върхови достижения в региона на научните проучвания и нововъведенията (RISE). Финансирането му ще бъде обезпечено от европейските структурни и капиталови фондове, държавното управление на Кипър и община Никозия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР