Никоя от основните политически партии в момента няма искрено желание

...
Никоя от основните политически партии в момента няма искрено желание
Коментари Харесай

Политически журналист: Трябва да се изговори каква точно ще бъде ролята на плаващите мнозинства в коалиционното споразумение

Никоя от главните политически партии сега няма откровено предпочитание да отиде на предварителни парламентарни избори. Това сподели политическият публицист от уеб страницата " Булевард България " Лилия Цачева в " Денят на Фокус " по Радио " Фокус " .

" Споразумението, което ГЕРБ предложи на ПП-ДБ, следва да забележим дали ще бъде признато. Още никой няма отговор на този въпрос. В самия документ има задоволително въпросителни - една от клаузите е обвързвана с плаващите болшинства. По витиеватия метод, по който тя е написана, мога да допускам, че се засяга на моменти присъединяване на Движение за права и свободи в тези болшинства. Не считам, че това може да бъде признато от ПП-ДБ с лека ръка ", съобщи анализаторът.

" Ако политическите анализатори могат да си разрешат тълкования, публицистите се придържаме към обстоятелствата. Не знам за какво в съглашението са залегнали такива витиевати изречения, които съдържат и определението " евроатлантически партии ". Всички виждаме в последните месеци, че има поддръжка на Движение за права и свободи в основни моменти - когато има противоречива точка сред ГЕРБ и ПП-ДБ, Движение за права и свободи застават на страната на ГЕРБ. Трябва да се изговори каква тъкмо ще бъде ролята на така наречен плаващи болшинства. Тези планувани болшинства могат да се трансфорат в препъникамъни или в търговия с въздействие по съответни проблеми. Такъв е да вземем за пример съставът на регулаторите ", сподели още събеседникът.

" Представителите на Движение за права и свободи декларират, че нямат предпочитание да вземат участие в систематизиране на властови позиции. Казват, че не са част от ръководството. ГЕРБ и ПП-ДБ дължат пояснение на публиката за това, по какъв начин виждат те своята роля в гласното или мълчешком съдействие, залегнало в документа ", счита Лилия Цачева.

" Усещането ми е, че договарянията не са доста трагични. Обменът на обществени отзиви е естествен развой, като се изключи тона, който на моменти води до драматизъм. Оставката на акад. Денков е предстояща. Разбирателството по кое време ще бъде подадена тя бе закрепено от дълго време ", разясни Лилия Цачева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР