Никой в ​​Европейския съюз няма да проведе обективно разследване на

...
Никой в ​​Европейския съюз няма да проведе обективно разследване на
Коментари Харесай

Лавров: В ЕС никой не разследва взривовете на Северен поток 1 и 2

Никой в ​​Европейския съюз няма да организира обективно следствие на терористичните офанзиви против газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ". Това съобщи в сряда съветският външен министър Сергей Лавров на 45-то съвещание на Съвета на външните министри на Организацията за черноморско икономическо съдействие (ОЧИС), което се организира в задочен фoрмат, предава ТАСС.

" Във връзка с добре известното взривяване на (газопроводите) " Северен поток " (1 и 2), условия към които явно никой в ​​Европейския съюз няма да проверява обективно, северните направления за превозване на съветски газ са прекратени ", сподели той.

Както означи министърът, при тези условия Русия обезпечава доставки на газ по черноморските газопроводи. " Ние преговаряме с Анкара и други задгранични сътрудници за създаването на газоразпределителен център в Турция ", добави той.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че Русия не е осведомена с резултатите от разследването на гърмежите на тръбопроводите, извършено от Швеция и Дания. Москва, без да даде доказателства, обвини Запада за " саботажа "  с детонациите.

Първата експлозия беше засечена на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето.

По-късно шведски сеизмолози оповестиха, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода.

Няколко дни по-късно шведската брегова защита откри и четвърти теч по оборудванията.

Както Швеция, по този начин и Дания, които проведоха следствие, заключиха, че четирите теча на " Северен поток " 1 и 2 са породени от детонации. Те обаче не прецизираха кой може да е виновен за повредата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР